Bošnjaković o izručenju Mamića: Vidjet ćemo, njihov sud će o tome odlučiti

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je da će se više o izručenju Zdravka Mamića znati nakon odluke bosanskohercegovačkog suda.

“Mislim da ćemo brzo znati jesu li ispunjeni uvjeti za njegovo izručenje. Vidjet ćemo, njihov sud će o tome odlučiti.”, rekao je ministar Bošnjaković.

Odgovorio je i na pitanje ima li manjkavosti u ugovoru s BiH o izručenjima iz 2012. Rekao je da će sutra o tome razgovarati s kolegom iz Bosne i Hercegovine te da rezultati tog ugovora nisu zadovoljavajući.

“Ugovor pokriva određeni prostor, ali u nekim segementima bi mogao biti bolji. Vidi se iz rezultata, ne samo na Mamiću, nego i u vremenu prije toga ima malo izručenja koje je Hrvatska tražila, tako da im prostora za unaprijeđenje”, rekao je Bošnjaković.

Podsjetimo, Županijski sud u Osijeku izdao je nalog za Mamićevim uhićenjem. Također je za njim izdan uhidbeni nalog na području Europske Unije.

Podsjetimo, Zdravka Mamića je osječki sud nepravomoćno osudio na šest godina i šest mjeseci zatvora zbog financijskih malverzacija u Dinamu.

On je dan prije izricanja presude otišao u Međugorje, a nakon presude je poručio da će pravnu bitku protiv te presude voditi iz BiH čije ima državljanstvo, prenosi N1.

Facebook Komentari