Za Zdravkom Mamićem zatraženo je raspisivanje domaće i međunarodne tjeralica te europskog uhidbenog naloga

Za Zdravkom Mamićem zatraženo je raspisivanje domaće i međunarodne tjeralica te europskog uhidbenog naloga, a njegovo će se ime uskoro pojaviti na stranicama Interpola. Mamić je osuđen, nepravomoćno, na 6 i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, a nalazi se u BiH, gdje također ima državljanstvo.

Županijski sud u Osijeku izdao je nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mamićem, potvrđeno je za DNEVNIK.hr na osječkom sudu.

Za područje Europske unije zatraženo je izdavanje europskog uhidbenog naloga, rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac.

O Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) ovisi kada će tjeralice za Mamićem biti raspisane, no to može biti već danas. Njegovo će ime tada biti objavljeno i na stranicama Interpola.

“Čim nalog suda dođe, policija postupa po njemu”, rekao je za portal Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Zdravko Mamić, kojeg je osječki sud osudio na šest godina i šest mjeseci zatvora, nepravomoćno, zbog financijskih malverzacija u Dinamu, sklonio se u Međugorje, s obzirom na to da ima dvojno državljanstvo. BiH inače ne izručuje svoje državljane, pa se ne očekuje niti njegovo izručenje.

No bosanskohercegovačka policija mora privesti Mamića na ispitivanje, odnosno postupiti po međunarodnoj tjeralici o kojoj će se on izjasniti, odnosno odgovoriti želi li biti izručen Hrvatskoj.

Mamićeva obitelj porijeklom je iz Zidina, mjesta pokraj Buškog jezera kod Tomislavgrada, a Mamić je prošlog tjedna zatražio i izdavanje osobne iskaznice u Tomislavgradu.

Share This Article