Vrdoljak o mjerama Predsjednice RH: Novci ne rastu na drveću, glupo ih je printati i provocirati inflaciju. Ključni podaci, koliko to košta i rokovi za realizaciju, nisu prezentirani

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na Danu poduzetnika komentirao je demografske mjere koje je jučer predstavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

“Novci ne rastu na drveću, glupo ih je printati i provocirati inflaciju. Ključni podaci, koliko to košta i rokovi za realizaciju, nisu prezentirani. Ali nema veze, važno je razgovarati. U proteklom vremenu smo se nagledali raznih inicijativa baziranih na ljepoti riječi i izgovoru”, kazao je Vrdoljak o predsjedničinim demografskim mjerama.

Na pitanje utječu li kritike predsjednice na rad Vlade, Vrdoljak je kazao da oni “svakog poslušaju”, ali “moramo realizirati ono što smo si zacrtali”.

Kazao je da treba vidjeti je li moguće u isto vrijeme i smanjiti PDV i smanjiti porezno opterećenje na plaće. “Nije loše smanjiiti PDV, ali je pitanje je li moguće sve u istom trenutku napraviti”, rekao je Vrdoljak.

Dodao je kako se svaki takav potez treba temeljiti “na ozbiljnim analizama, a ne na paušalnim ocjenama”.

“Zalažem se za ukidanje stope od 36 posto poreza na dohodak i daljnje povećanje neoporezivog dijela dohotka”, rekao je Vrdoljak te dodao kako treba smanjiti stopu PDV-a na 23 posto za pojedine gospodarske grane koje su bitne za rast, prenosi N1.

Predsjedničine mjere populacijske politike: Smanjiti trošak rada za poslodavce i povećati neto plaće za zaposlenike

Novi sraz Predsjednice RH, kojoj je pomogla šefica poslodavaca, i Plenkovića na Danu poduzetnika: Nesustavnost i politička nezrelost

Facebook Komentari