U svom domu u Šibeniku iznenadno je preminuo Renato Vrbičić

Renato Vrbičić
(1970. – 2018.)

U utorak, 12. lipnja rano ujutro, u svom domu u Šibeniku, iznenadno je preminuo Renato Vrbičić. Naš Vrba. Jedan od najboljih hrvatskih vaterpolskih centara, reprezentativac, olimpijac, te legenda tri kluba – Solarisa, splitskog Jadrana i zagrebačke Mladosti, rođen je 21. studenog 1970. u Šibeniku, piše HVS.

Bio je stožerni igrač hrvatske vaterpolske vrste koja je 1996. u Atlanti osvojila srebro na Olimpijskim igrama.. Prvu veliku medalju hrvatskog vaterpola. U to je doba Vrba doista bio neizostavan dio udarne sedmorke budući da je bio prvi sidraš Barakuda. Nakon matičnog Solarisa, igrao je u dva hrvatska kluba s kojima je osvojio sve europske trofeje. Štoviše, neke i više od jednom. Tako je 1991. i 1992. pod kapicom Jadrana iz Splita osvojio tadašnji Kup prvaka Europe ili današnju Ligu prvaka, da bi kasnije pod kapicom Mladosti osvojio Kup pobjednika kupova 1999. odnosno Kup LEN 2001.

Trostruki je prvak Hrvatske, s Mladosti 1997, 1999. i 2002, te osvajač Hrvatskog kupa sa Žapcima 1998. i 1999. U igri beskompromisan, borac do zadnje sekunde, čovjek nadljudske snage, ali i čarobnog vaterpolskog umijeća. No, izvan bazena sukladno njegovoj impozantnoj tjelesnoj veličini, bilo je i njegovo srce. Nasmiješena dobričina i vječno, ali baš uvijek spreman na šalu, vic. Zračio je samo i isključivo pozitivnom energijom. Pred kraj igračke karijere, otišavši iz zagrebačke Mladosti 2003. dvije je sezone igrao u Italiji (Catania i Civitavecchia), da bi posljednju sezonu odigrao gdje drugdje no u svom Šibeniku.

Bilo je to u sezoni 2004/05. Po okončanju igračke karijere, ostao je uz bazen, vodu i vaterpolo. Počeo je raditi kao trener, prvo s mlađim uzrastima u Šibeniku/Solarisu u kojem je 2015. preuzeo palicu trenera prve, seniorske momčadi. Kako je rastao u igračko doba, tako je sa svakom novom sezonom stasao i kao trener, što ga je dovelo i do rada s mlađim dobnim uzrastima hrvatske reprezentacije.

Prošle je godine kao pomoćni trener u stožeru hrvatske vrste do 20 godina sukreirao srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvo tog uzrasta u Beogradu. Pred Renatom Vrbičićem je bilo još toliko četvrtina, utakmica i sezona… Vrba, nedostajat ćeš nam vječno, baš kao što si odavno i zauvijek ušao, te ostao u našim srcima, piše HVS.

Facebook Komentari