Vatreni će preletjeti iz svog kampa puno kilometara na utakmice, ali pravi problem je vječni dan

Iz aviona u hotel pa na trening i utakmicu. Tako će otprilike izgledati idućih desetak dana, koje će hrvatska nogometna reprezentacija provesti u Rusiji.

Prije četiri godine u Brazilu bila je slična priča s problemima oko dalekih putovanja, no sad je Mundijal u još većoj zemlji, najvećoj na svijetu, a samim time i putovanja će biti napornija.

Kamp Vatrenih nalazi se u resortu Šumska rapsodija, a do kraja natjecanja po skupinama sveukupno će reprezentativci preletjeti oko 6 500 kilometara. Baza Vatrenih smještena je 60-ak kilometara od Sankt Petersburga, u mjestu imena Iličevo, odakle će Vatreni odlaziti na utakmice i gdje će se vraćati nakon njih.

To znači da će više od 1 600 kilometara preletjet na putu za Kalinjingrad i natrag (protiv Nigerije), nešto manje od 1 800 kilometara na putu za Nižnji Novgorod i natrag (protiv Argentine) i 1 200 kilometara na putu za Rostov na Donu i natrag (protiv Islanda).

Ipak, najviše problema izabranicima Zlatka Dalića mogao bi zadati vječni dan. A što je to zapravo vječni dan pojasnio je Ivica Križanac, koji je punih šest godina proveo u Sankt Petersburgu:

“U lipnju u tom dijelu Rusije dan traje 17 sati, a preostalo vrijeme je sumrak. Manji je problem što letiš negdje satima, a puno veći to što mijenjaš vremenske zone jer je razlika i po sedam sati. Maske za oči i zamračivanje soba bit će obvezne stvari“, izjavio je Ivica, piše hrvatskareprezentacija.hr.

FOTO Šumska rapsodija za nogometnu: Evo gdje će u Rusiji biti smješteni Vatreni, pogledajte fotke

Facebook Komentari