22.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Sastala se Vladina skupina za demografiju: Gospodarsko okruženje je najvažniji preduvjet za...

Sastala se Vladina skupina za demografiju: Gospodarsko okruženje je najvažniji preduvjet za demografsku sliku

U Ministarstvu demografije održan je sastanak Vladinog tima za izradu strategije za demografiju. Ovo je treći sastanak radne skupine koja je osnovana u travnju.

“Cilj je pomoći Hrvatskoj što prije”, rekao je nakon sastanka voditelj Vladine radne skupine, pomoćnik ministrice Nade Murganić, Ivica Bošnjak.

“Ova skupina radi vrlo intenzivno. Danas je održan treći sastanak i posvećeni smo svom cilju, pripremi za donošenje strategije. Cilj nam je donijeti strategiju za demografsku revitalizaciju za 10 godina. Strategija će dati odgovore na izazove koji su pred nama”, rekao je Bošnjak.

Što se tiče konkretnih mjera, Bošnjak je izdvojio financiranje izgradnje novih vrtića i produženi rat vrtića, kao i izmjene i dopune zakona o doplatku za djecu kojim će se broj djece korisnika doplatka povećati za 50 posto.

Cilj skupine, kako je rekao, je predstaviti dio mjera i prije donošenja same strategije.

Na pitanje posvećuje li skupina prilikom izrade strategije posebnu pozornost pojedinim dijelovima zemlje, Bošnjak je rekao kako se posebna pozornost posvećuje područjima s kojih se najviše iseljava.

“Gospodarsko okruženje je najvažniji preduvjet za demografsku sliku. Pozdravili smo mjeru koju je prošli tjedan donio poslodavac Konzum povećavajući plaće radnicima. Gospodarsko okruženje je ključ koji određuje budućnost Hrvatske”, rekao je Bošnjak.

“Radujemo se svim mjerama koje će pomoći boljitku Hrvatske”, rekao je Bošnjak komentirajući mjere koje će danas predstaviti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike