Dačić u Splitu: Moramo gledati naprijed jer idemo naprijed. Kola se voze unaprijed, možemo i u nazad, ali ne znam dokle ćemo stići

“Moramo gledati naprijed jer idemo naprijed. Kola se voze unaprijed, možemo i u nazad, ali ne znam dokle ćemo stići”, kazao je Ivica Dačić u Splitu.

Podstrani kod Splita sastali su se ministri vanjskih poslova Srednjoeuropske inicijative kojom do kraja godine predsjeda Hrvatska.

U Split je stigao i srpski šef diplomacije Ivica Dačić.

“Interes Hrvatske i Srbije svakako treba biti da razvijaju dobre bilateralne odnose, pritom ne treba tražiti ni od koga da nekoga voli, nego je riječ u tome da gledamo u budućnost, a da rješavamo sve probleme koji postoje iz prošlosti. Moramo gledati naprijed jer idemo naprijed. Kola se voze unaprijed, možemo i u nazad, ali ne znam dokle ćemo stići. Ja nikada nisam ništa govorio što nije prouzrokovano nekim stavovima koji su sporni s našeg aspekta i baš zato treba da se čuvamo onoga o čemu imamo različita mišljenja i da tražimo zajednički interes”, komentirao je Dačić.

Što je konkretno napravljeno od posjeta Vučića Zagrebu?

Ja sam došao pokazati da želimo dobre odnose, napravili smo nešto dobro, a to je da smo zajednički prodali tu zgradu, rezidenciju u New Yorku. Čekat ćemo posjetu predsjednice Hrvatske.

Kada?
Nije na meni da o tome govorim, zakazani su već sastanci nekih radnih grupa koje smo formirali i nadam se da ćemo ozbiljno raditi.

Hoće li to biti ove godine?

Stvarno ne znam, mislim znam.. O tome su postojale razne ideje, predsjednik Vučić i predsjednica Hrvatske su pričali o tome prilikom prošlog posjeta, razgovaralo se o tome i u Mostaru, ali stalno imamo događaje koji nas vraćaju nazad. Zato vam kažemo da želimo da idemo naprijed i tražimo zajedničke izjave. Ne moramo se oko svega slagati, ne moramo se ni voljeti, ali sigurno smo bliži jedni drugima nego s nekima s kojima se možda zajedno nalazimo u nekim europskim destinacijama.

Jeste li spremni vratiti dokumente iz arhive vukovarsle bolnice?
Ja to stvarno ne znam, piše N1.

Facebook Komentari