Američki predsjednik Donald John Trump iz Singapura ponovo na Twitteru napao kanadskog premijera i Europu

Predsjednik Sjedinjenig Američkih Država, Donald John Trump jutros je ponovo napao zapadne saveznike nizom tweetova iz Republike Singapur.

Poštenu trgovinu treba zvati trgovinom za budale ako nije recipročna, objavio je američki predsjednik Donald John Trump na Twitteru.

Donald John Trump je napao i Europu, napisavši na Twitteru da SAD snosi gotovo čitav trošak NATO-ve zaštite istih onih zemalja koje nas onda oderu na trgovini… Europska unija imala je višak od 151 milijardu dolara – trebala bi plaćati puno više za vojsku! 

Prema priopćenju iz Kanade, na trgovini sa SAD-om zarađuju gotovo 100 milijardi dolara (valjda su se hvalili i uhvaćeni su na djelu!). Minimalno 17 milijardi. Plaćamo im carine na mliječne proizvode po stopi od 270 posto. Kada ga se zbog toga prozove, premijer Justin Pierre James Trudeau se uvrijedi!

Nije jasno na koje se priopćenje iz Kanade američki predsjednik Donald John Trump pozvao, javlja njemačka novinska agencija DPA.

Donald John Trump je napao i Europu, napisavši na Twitteru da SAD snosi gotovo čitav trošak NATO-ve zaštite istih onih zemalja koje nas onda oderu na trgovini… Europska unija imala je višak od 151 milijardu dolara – trebala bi plaćati puno više za vojsku! – prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Prema priopćenju iz Kanade, na trgovini sa SAD-om zarađuju gotovo 100 milijardi dolara (valjda su se hvalili i uhvaćeni su na djelu!). Minimalno 17 milijardi. Plaćamo im carine na mliječne proizvode po stopi od 270 posto. Kada ga se zbog toga prozove, premijer Justin Pierre James Trudeau se uvrijedi! – napisao je na Twitteru američki predsjednik Donald John Trump

Europa i Kanada konsternirano su reagirale na Trumpove subotnje tweetove. Francuska je poručila da se međunarodna suradnja “ne može oslanjati na ljutnju i male riječi”, a kancelarka Savezne Republike Njemačke,  Angela Dorothea Merkel nazvala je odluku američkog predsjednika o povlačenju potpore priopćenju sa sastanka G7 otrežnjujućom i deprimirajućom(Theo Ljubić,  Reuters, DPA)

Facebook Komentari