Aleksić Predsjednici RH: Možda nakon Vašeg apela, netko počne mućkati svojom glavom…

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić obratio se na fb-u javnosti nakon što je Predsjednica RH objavila svoje demografske mjere.

Poštovana predsjednice Grabar Kitarović,

već sam predložio neke mjere koje predlažete, pa i više od toga, ali ih je Vlada odbacila, kao i saborska većina:
1. Predložio sam da zatezna kamata ne smije prijeći glavnicu.
2. Predložio sam redoslijed naplate prvo glavnica, pa onda troškovi i kamate.
3. Predložio sam da se oštećenim dužnicima vrate nezakonito naplaćene povećane kamate (procjena: 5 milijardi kuna u džepovima dužnika).
4. Predložio sam definiranje ugovaranja fiksnih kamatnih marži u kreditima u kojima marže nisu ugovorene, ali i u konvertiranim CHF kreditima u kojima su marže nametnute po principu uzmi ili ostavi (procjena – manja cijena kredita za preko 100 000 dužnika u sljedećih 10 godina ukupno oko 5 milijardi kuna).

Nakon svega, ponovno sam poslao ukupno tri varijante rješenja za fiksne kamatne marže ministru Zdravku Mariću.

No, ništa se ne događa. Mjere koje sam predložio bile su teške najmanje 10 milijardi kuna u korist građana, a još 10 milijardi se smiješi, ako VTS presudi u korist frankera u potpunosti.

Nakon (nadam se) pozitivne presude VTS-a predložit ću mjere koje će ukupno biti teške 20 milijardi kuna u džepovima oštećenih dužnika (svih – euro, kunskih i chf dužnika). Te mjere su utemeljene na vladavini prava, a ne na nekakvim socijalnim pokušajima. Te mjere su vrlo izvedive, i nema razloga da se ne provedu.

Možda nakon Vašeg apela, netko počne mućkati svojom glavom…

Zastupnik Goran Aleksić

DOKUMENTI Prezentacija i mjere populacijske politike Predsjednice RH

Facebook Komentari