Kosovska policija privela dvojicu osumnjičenika zbog pripremanja terorističkih napada

Ad

Policija Republike Kosovo – Policia e Kosovës privela je dvije osobe, od kojih je jedna belgijski državljanin, osumnjičene za planiranje terorističkih napada na postrojbe NATO-a i javnost na Kosovu, u Kraljevini Belgiji i u Francuskoj, priopćio je državni tužitelj u petak.

Viši policijski službenik izjavio je za britansku novinsku agenciju Reuters kako je policija Republike Kosovo uspjela snimiti telefonske razgovore među osumnjičenicima koji su planirali terorističke napade.

Navodi se kako je belgijski državljanin od drugog osumnjičenog zatražio da izvede samoubilački napad vozilom punim eksploziva na pripadnike KFOR-a na Kosovu, a planirao je i terorističke napade u Belgiji i Francuskoj.

“Moj klijent je osumnjičen za pripreme za počinjenje terorističkih akata, ali se ne slažem s tužiteljstvom jer nisu pružili nikakav dokaz”, rekao je odvjetnik Arber Rexha, koji zastupa Belgijanca.

Viši policijski službenik izjavio je za britansku novinsku agenciju Reuters kako je policija Republike Kosovo uspjela snimiti telefonske razgovore među osumnjičenicima koji su planirali terorističke napade

Sjevernoatlanstski Savez NATO ima oko 4.500 vojnika na teritoriju Republike Kosovo koji pomažu u održavanju mira.

Sjevernoatlanstski Savez NATO ima oko 4.500 vojnika na teritoriju Republike Kosovo koji pomažu u održavanju mira.

Europska unija i Ujedinjeni narodi također imaju sigurnosne i diplomatske misije. Oko 200 kosovskih državljana otišlo je u Sirijsku Arapsku Republiku boriti se za takozvanu Islamsku državu (IS), a više od pedeset kosovskih  osoba ubijeno je u toj zemlji. (Theo Ljubić,  Reuters)

Facebook Komentari