34.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Članovi SDP-a biraju vodstvo zagrebačke organizacije

Članovi SDP-a biraju vodstvo zagrebačke organizacije

Danas se održavaju izbori za čelništvo zagrebačke Gradske organizacije SDP-a. Za vodeće mjesto u zagrebačkome SDP-u natječe se petero kandidata: Alen Čičak, Denis Hrestak, Aleksandra Kolarić, Gordan Maras i Rade Nesvanulica. Glasovanje se provodi u 17 mjesnih odbora, od 9 do 18 sati, a prvi rezultati očekuju se oko 19 sati.

Ako predsjednica ili predsjednik zagrebačkoga SDP-a ne bude izabran, bit će održan drugi krug za tjedan dana, 17. lipnja, u kojemu će članovi birati između dvoje ili dvojice s najvećim brojem glasova. SDP u Zagrebu ima oko 5500 članova, a pravo glasa na izborima ima njih 2500, s obzirom na odluku Glavnog odbora da izborima mogu pristupiti samo oni koji su svoje dugove za članarinu podmirili do dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora.

U političkim kuloarima procjenjuje da će ishod unutarstranačkih izbora pokazati snagu predsjednika stranke Davora Bernardića u bazi, ovisno o tome koliko će njegovih favorita biti izabrano na vodeća mjesta. Posebno se to odnosi na zagrebački SDP kojemu je Bernardić bio na čelu gotovo dva mandata.

Denis Hrestak glasovao je prvi od svih kandidata. “Jutros sam u šest morao ustati – kao Bandić”, kaže. Očekuje pobjedu u prvom krugu i odbacuje optužbe da je Bernardićev čovjek. “To je nastavak politike podjela u SDP-u, ja sam njegov, ona je njezina, mi, vi, oni, naši, vaši. Ne želim u tome sudjelovati. Mi smo jedinstveni SDP, svi smo mi kolege i prijatelji i trebamo i dalje biti potpora jedni drugima u radu”, dodaje Hrestak.

Aleksandra Kolarić želi mu pomrsiti račune. “Očekujem drugi krug. Jasno je da će zagrebački SDP-ovci prepoznati što znači promjena, koji su kandidati promjene i zašto je potrebno da se zagrebački SDP promijeni. To je preduvjet da bismo mogli mijenjati Zagreb”, poručila je.

Promjene u stranci zaziva i Gordan Maras. “Mi biramo radi građana i radi toga da SDP bude bolji, a ne da bi netko iz neke ekipe, iz društva koje nam je donijelo sada 6 mandata u Gradskoj skupštini i neuspjeh na izborima – da bi sve ostalo isto”, kazao je Maras, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike