General Šundov Daliću uručio pobjedničku zastavu

U Vukovaru na Svečanoj večeri hrvatskog nogometa održanoj u četvrtak, 7. lipnja 2018., u ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov uručio je izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću zastavu Republike Hrvatske.

Riječ je o replici hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u oslobađajućoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, kao i povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

“Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri hrvatski branitelji, bude poticaj za srčanu borbu na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu. Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima. Domovini vjerni!”, zapisano je u poruci koju potpisuje potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.
Na svečanosti u Vukovaru predstavnici HNS-a uručili su vrijednu donaciju hrvatskih reprezentativaca teško ozlijeđenom pripadniku Oružanih snaga RH, poručniku Josipu Milkoviću, koji je u Vukovar došao u pratnji roditelja.

“Hrvatski sportaši su nebrojeno puta pokazali veliko hrvatskog srce sudjelujući u humanitarnim akcijama za prikupljanje pomoći potrebitima. Tako je bilo i sada”, rekao je general Šundov, zahvalivši Hrvatskom nogometnom savezu i izborniku reprezentacije na organizaciji te hvalevrijedne akcije, kao i svima koji su u njoj sudjelovali.

Facebook Komentari