19.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Prilično jak potres kod Slavonskog Broda: Namještaj se micao. Cijela vražja zgrada...

Prilično jak potres kod Slavonskog Broda: Namještaj se micao. Cijela vražja zgrada se micala

Oko 8:45 sati potres jačine 3,7 stupnja po Richteru je zatresao područje oko Slavonskog Broda.

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 15-ak kilometara jugozapadno od Slavonskog Broda.

Magnituda potresa iznosila je 3.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, objavili su.

Dojava o štetama i ozlijeđenima za sada nema. Dio škola evakuirao je učenike s nastave te ih, radi predostrožnosti, drže podalje od školskih zgrada, javlja SBPlus.

“Prvo sam čuo jaku buku, a nakon toga se sve počelo tresti. Namještaj se micao. Cijela vražja zgrada se micala. Nije dugo trajalo”, napisao je jedan od svjedoka potresa na stranicama Europsko-mediteranskog seizmološkog centra.

Mnogi Brođani napisali su svoja svjedočanstva na istim navedenim internetskim stranicama.

“Zgrada se tresla i stvari su popadale po podu. Prolila mi se kava po čitavom stolu”, kaže jedno svjedočanstvo na stranicama EMSC-a.

“Osjetio sam jako podrhtavanje i treslo se pokućstvo. Tresli su se i prozori, stvarajući vrlo neugodan zvuk”, ističe jedan Brođanin.

“Ovo nije uopće bilo zabavno. Još me prolaze trnci”, napisala je još jedna svjedokinja.

Jedan svjedok iz BiH tvrdi da se potres osjetio i u toj zemlji, i to 80-ak kilometara jugozapadno od epicentra.

Dio škola evakuirao je učenike s nastave te ih, radi predostrožnosti, drže podalje od školskih zgrada, piše portal Sbonline. Uz taj potres, koji je osjetila većina građana, zabilježen je i jedan znatno slabiji.

Dojava o štetama zasad nema.

Iz područnog ureda DUZS-a Slavonski Brod dnevnik.hr doznaje kako je bilo mnoštvo poziva uznemirenih građana nakon potresa, no da nije prijavljena nikakva materijalna šteta. Iz navedenog ureda potvrdili su da je dio škola i vrtića evakuirao djecu, no da se stanje u međuvremenu normaliziralo i da su djeca vraćena na nastavu, odnosno u vrtiće.

Inače, čitava Slavonsko-brodska županija nalazi se na trusnom području s mogućim potresima intenziteta 7-8 stupnjeva po MCS skali, podatak je s internetskih stranica područnog ureda DUZS-a Slavonsko-brodske županije.

Najnovije

Još iz rubrike