Komentar aktualnog i bivšeg ministra pravosuđa o Mamićevu bijegu u BiH: Nije ni prvi ni zadnji koji je to napravio

Brojne reakcije na Zdravka Mamića, koji se uoči nepravomoćne presude na osječkom Županijskom sudu “sklonio” u BIH.

Na snazi je domaća tjeralica, a očekuje se da će sud od MUP-a tražiti i raspisivanje međunarodne.

Kako Mamić ima dvojno državljanstvo, nisu ga dužni izručiti. Daljnje pravne korake danas su komentirali aktualni, ali i bivši ministar pravosuđa, koji će tražiti da se optuženicima protiv kojih se vodi sudski postupak zakonski zabrani napuštanje Hrvatske, sve do njegova okončanja. Nakon što mu je ukinut pritvor, protiv Mamića, podsjećamo, nije postojala nijedna mjera opreza.

“Donesena je prvostupanjska presuda, najavljena je žalba, nakon toga ćemo vidjeti kakva će biti odluka Vrhovnog suda. Situacija je trenutačno ovakva, postoje instituti međunarodne pravne pomoći, pa ćemo vidjeti”, kaže Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa.

“Nije ni prvi ni zadnji koji je to napravio, ja ne bih tu govorio o ruganju, to su ljudi koji se boje odlaska u zatvor i koji se spašavaju na svaki način na koji mogu. Meni je žao što to nismo napravili prije, ne bi se to dogodilo, međutim to što se nije napravilo prije, ne znači da ne treba sada napraviti nekakve promjene”, smatra SDP-ov Orsat Miljenić, piše dnevnik.hr.

Tužiteljstvo će reagirati zbog Mamićevih izjava iz Međugorja

Facebook Komentari