Nevrijeme poput jučerašnjeg moguće je i danas

Iako je u ovim trenucima mirno, pretežno sunčano diljem Hrvatske, u nastavku dana ponovno nas očekuje jači razvoj oblaka uz pljuskove i grmljavinu, ponegdje obilniju, a moguće je i nevrijeme praćeno tučom.

Danas smo u polju srednjeg tlaka zraka, no i dalje je nestabilno zbog toplog i vlagom bogatog zraka nad našim krajevima.

Tijekom jutarnjih sati mjestimice ima magle i sumaglice, no neće se dulje zadržavati. Prijepodne u većini krajeva pretežno sunčano, na Jadranu i vedro, a od sredine dana zatim, s dnevnim zagrijavanjem, lokalno nas čeka jači razvoj naoblake uz mogućnost za pljuskove praćene grmljavinom, nešto rjeđe uz samu obalu, a u kopnenim krajevima ne može se isključiti mogućnost i za nevrijeme, kakvog je bilo jučer.
Kasno poslijepodne i krajem dana, tih se lokalnih nestabilnosti u obliku pljuskova očekuje u većini krajeva, ponegdje izraženijih, a onda tijekom noći slijedi smirivanje, slabljenje i uglavnom prestanak oborina.

Za čak šest hrvatskih regija oglašen je meteoalarm.

Što se vjetra tiče, na kopnu je i dalje slab, a na Jadranu zapadni i jugozapadni, prema otovorenom moru sjeverozapadni.

Najviše dnevne tempearture slične jučerašnjima. Bit će vrlo toplo i vruće uz između 26 i 30-31.
Sutrašnji dan bit će uglavnom sunčan, mjestimice uz umjerenu naoblaku, i nestabilno pa poslijepodne uz razvoj oblaka mjestimice su mogući pljuskovi, no ipak rjeđe nego danas.

U petak oborine najprije na sjevernom Jadranu, moguće i obilne, a na prijelazu prema suboti ponegdje i u unutrašnjsoti.
Bit će vruće, nerijetko i iznad 30 stupnjeva, no kiša će suboti donijeti osvježenje u vidu manjeg pada temperatura, doduše kratkotrajno, prenosi N1.

Facebook Komentari