Vrdoljak: Očekivao sam od predsjednice da je predsjednica svih građana, i manjina, i da ne nasjeda na ove podvale populizma

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, nakon sastanka vladajuće koalicije dao je izjavu za novinare.

Komentirao je prikupljanje potpisa za referendum za promjenu izbornoga sustava.

“Nas uopće ne čude inicijative Željke Markić i Živog zida. Od njih nisam očekivao proeuropsku, otvorenu, naprednu inicijativu, ali sam očekivao od predsjednice da je predsjednica svih građana, i manjina, i da ne nasjeda na ove podvale populizma”, rekao je Vrdoljak.

“Očekujemo njihove potpise, to su najniže moguće strasti, hvatati potpise na pravima manjina. Kao da je to najveći problem u Hrvatskoj, kao da se nitko ne pita kako će završiti naša manjina u Mađarskoj ili Srbiji”, rekao je Vrdoljak.

Upitan je li na sastanku bilo govora o nagodbi u Agrokoru, Vrdoljak je rekao da se o tome nije puno razgovaralo. “Ali veseli me da će nagodba ipak u zadanim okvirima doći, a to znači da smo unatoč svim problemima unutar procesa došli do rezultata na zadovoljstvo zaposlenih u koncernu Agrokor”, rekao je Vrdoljak.

Ne smatra spornim što se premijer Andrej Plenković sastao s čelnikom Adrisa, Antom Vlahovićem. “Meni to nije sporno, premijer treba dobiti informacije, treba postaviti pitanje što ako se dogodi nagodba, što planiraju s firmom kasnije. Mislim da ga to treba zanimati i skupiti informacije”, rekao je Vrdoljak.

Facebook Komentari