Svjedok ispričao kako su poginuli njegov prijatelj, trener Futsal Dinama i mladi igrač: Blinkao sam, trubio, da sam mogao ruku ispružiti da ga povučem…

FOTO JVP Karlovac

Deset minuta prije nesreće stali smo na benzinskoj crpki da malo odmorimo. Malo smo pričali, a onda je Capi rekao: ‘Ajmo krenuti više, da dođemo u Zagreb’, rekao je za 24sata Josip Štivičić.

On je u ponedjeljak oko 1.30 sati autocestom A1 vozio kombi s kadetima kluba Futsal Zagreb iza Renault Clija u kojemu su poginuli legendarni malonogometni trener i igrač Matija Capar (33) te kadet Oskar Kadrnka (15). Na benzinskoj se Matija umio i popio energetsko piće te su nastavili put. S njima su u vozilu bili i njegova djevojka (27) te još jedan kadet.

– To je film koji mi se nikad neće izbrisati… Blinkao sam, trubio, da sam mogao ruku ispružiti da ga povučem. Vikao sam: ‘Ne Capi, ne!’. Iako znam da te riječi ne mogu pomoći, ali sam vikao. Kao da te riječi mogu povući auto natrag na cestu. Bilo je to deset sekundi u kojima vidiš da prijatelj ide u smrt, a ne možeš pomoći. Čim je skrenuo desno, znao sam da je gotov – ispričao je Štivičić. Kaže kako se Clio prevrtao dijagonalno barem dvadeset puta, udario u zaštitnu ogradu, popeo se na nju, pa zaustavio na stupu od mosta na četiri metra visine.

– Bio je to pakao, veliki gusti crni dim, morao sam s kombijem izbjeći sa strane. Micao sam stvari s autoceste, onaj ovjes željezni. Vjerujte, izgledalo je kao rušenje aviona. Matija je bio mrtav na mjestu. Bio je naslonjen na svoju djevojku. Taj drugi kadet je izašao neozlijeđen – govori za 24sata Štivičić.

Vjeruje da su u autu svi spavali, jer da je netko bio budan, sigurno bi pokušao probuditi Matiju.

– Vidio sam kad je Capijev auto skrenuo, kad je počeo vibrirati po travi… On je očito toliko zaspao da ga nije mogla probuditi ni moja truba ni vibracije na travi – govori Josip.

Otkriva da je s Caparom u Cliju bio još jedan kadet koji se upravo na benzinskoj postaji, gdje su stali, prebacio u kombi. To mu je vjerojatno spasilo život.

Da je Capar bio umoran i iscrpljen potvrdio je za 24sata još jedan mladić koji se vozio s njim u kombiju. On kaže da je Matija te nedjelje bio budan već od 4.30 sati jer mu je netko od dečki poslao poruku i dobio odgovor.

– Nakon prve utakmice, kad smo imali pauzu, naš vozač je otišao šetati do mora, a trener je legao u auto i odspavao – kaže mladić.

‘Mici, neka te čuvaju anđeli’

Zbogom Mici moj, neka te čuvaju anđeli kao što si i ti čuvao mene. Volim te Mici moj, napisala je na svom profilu, djevojka Matije Capara. Ona je bila u Cliju koji je vozio Capar te je s lakšim ozljedama završila u KBC-u Sestre milosrdnice.

Hrvatski futsal opet u šoku: Pogibija Capara dogodila se pola godine nakon odlaska Čuljka

Share This Article