Otac poginulog 15-godišnjaka: Oskara je kući vozio trener da bi ga nagradio za dobru igru

FOTO JVP Karlovac

Oskara su nosili na ramenima, slavili, pjevali, skakali i iskreno se svi skupa veselili, a on je bio glavna zvijezda jer je zabio odlučujući gol na utakmici – s knedlom u grlu rekao je Večernjem Zlatko Kadrnka, otac 15-godišnjeg Oskara, jednog od najboljih kadeta Futsal Dinama koji je u ponedjeljak oko 1.30 sati zajedno s trenerom tog kluba Matijom Caparom (34) poginuo u nesreći na autocesti između Zagreba i Karlovca, nadomak Jastrebarskog.

Nije volio alkohol ni poroke Nesreća je u crno zavila Hrvatsku, a posebno ljubitelje sporta. Upravo je gol koji je Oskar zabio na futsal turniru koji se u nedjelju odigravao u Šibeniku bio jedan od razloga zbog kojih je mladić sjeo u automobil koji je vozio Capar.

– Oni su na turnir išli jednim kombijem i jednim automobilom. Na putu u Šibenik Oskar se vozio u kombiju, a nakon što je zabio taj gol, kao nekakvu, ajmo reći, nagradu dali su mu da se natrag vozi u automobilu s trenerom koji ga je trebao i odbaciti do kuće – govori Oskarov otac, inače prvi Hrvat koji je uspješno uspio završiti čuveni reli Pariz – Dakar. Tragično preminuli mladić sjedio je na stražnjem sjedalu iza vozača, a s njima dvojicom u automobilu još su bili i djevojka Matije Capara koja je sjedila na suvozačkom sjedalu te Oskarov maloljetni suigrač. Ona je u nesreći slomila nogu, a Oskarov prijatelj praktički je prošao bez ozljeda.

Iako službene potvrde u ponedjeljak nije bilo, čini se da glavni krivac za prometnu nesreću nisu ni alkohol, prebrza vožnja ili koji drugi “klasični” ubojica, nego jednostavno – umor. Naime, futsalovci su u nedjelju rano ujutro krenuli put Šibenika, tamo proveli cijeli dan te se zatim kasno navečer zaputili natrag u Zagreb. Prema policijskom izvješću, do nesreće je došlo nakon što je Matija Capar, vozeći autocestom, počeo lagano skretati udesno te je desnim kotačem zahvatio mekani teren pokraj autoceste. Tu je izgubio kontrolu nad autom i zabio se u metalnu ogradu, a potom i u betonski stup nadvožnjaka – jedini na cijeloj toj dionici. Od crvenog Renault Clija ostala je samo hrpa lima. Gotovo i prije nego što je završio policijski očevid, vijest o ovoj tragediji počela se širiti futsalskim krugovima. Klubovi su u ponedjeljak na svojim stranicama izražavali žaljenje, a igrači s kojima smo razgovarali nisu mogli pronaći riječi kojima bi opisali prazninu koja ostaje. Capi, kako su ga prijatelji zvali, bio je istinska legenda ovog sporta, trofejni malonogometaš koji je na terenu bio beskompromisni borac, dok je izvan njega bio skroman, miran i iznimno pošten dečko. Njegov zarazni osmijeh nešto je što će se svakome tko ga je ikad upoznao zauvijek urezati u pamćenje, piše Večernji.

Hrvatski futsal opet u šoku: Pogibija Capara dogodila se pola godine nakon odlaska Čuljka

Share This Article