Obersnel o prozivanju s Pantovčaka: Predsjednica prvo treba pročitati Ustav, pa možemo razgovarati

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel predložio je predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović da “prvo pročita Ustav i tada će shvatiti da je ona jedna od institucija koje moraju štititi Ustav”.

“Predlažem predsjednici da prvo pročita Ustav i tada će shvatiti da je ona jedna od institucija koje moraju štititi Ustav. Zadnja je koja bi mogla izjaviti da podržava referendumsko pitanje kojim se ograničavaju prava nacionalnih manjina, s obzirom da je njihova jednakost među osnovnim ustavnim vrednotama. Dakle, neka pročita Ustav, a onda možemo razgovarati o onome što sam napravio”, kazao je za Novi list Obersnel odgovarajući na komentar predsjednice o referendumskim inicijativama.

“Kad već govorimo o ustavnosti, mislim da bi trebalo preispitati odluke nekih gradonačelnika koji nisu dopustili prikupljanje potpisa za referendum. Ma što oni mislili o referendumskim pitanjima, o njima sud može dati samo Ustavni sud. To je bilo organičavanje građanskih sloboda”, kazala je predsjednica očito aludirajući i na riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i njegov postupak u vezi prikupljanja potpisa u Rijeci.

“Svjestan sam da je taj postupak bio, ajmo reći, ruban, ali nisam prekršio niti jedan propis”, poručio je Obersnel predsjednici Grabar-Kitarović, piše Novi list.

Predsjednica RH: Sastanak sa Željkom Markić nije bio tajni, a što se ustavnosti tiče, trebalo bi preispitati postupke nekih gradonačelnika

Facebook Komentari