Hrvatski futsal opet u šoku: Pogibija Capara dogodila se pola godine nakon odlaska Čuljka

Hrvatsku javnost, naročito onu sportsku, potresla je vijest o teškoj prometnoj nesreći na autocesti A1 u kojoj su živote izgubili Matija Capar i maloljetni malonogometaš, kadet momčadi Futsal Dinamo. Još dvije osobe su ozlijeđene u nesreći koja se dogodila u blizini Zagreba, na povratku s turnira u Šibeniku.

Matija Capar bio je jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša i bivši reprezentativac. Karijeru je počeo kao 17-godišnjak zagrebačkom Promet Orkanu s kojim je osvojio prvenstvo i nacionalni kup. Proslavio se igrama za Nacional s kojima je također osvojio naslov prvaka, a čak je sedam puta osvajao prestižni turnir ”Kutija šibica”.

Capar je naslov malonogometnog prvaka osvojio i s Alumnusom iz kojeg je početkom 2015. godine prešao u Futsal Dinamo u kojem je osim igračke karijere započeo i onu trenersku kao trener kadetske momčadi.

Capar je bio omiljen lik malonogometnih terena. Zauvijek ćemo pamtiti njegove pogotke u posljednjim sekundama Španjolskoj i Češkoj, a jedan od takvih zabio je prije nekoliko dana u polufinalnoj utakmici protiv MNK Novo Vrijeme. Dom sportova je eruptirao, BBB-i su bili u ekstazi, tko bi rekao da će to biti njegov posljednji gol…

Ovo je druga velika tragedija za Futsal Dinamo, ali i cijeli hrvatski futsal u samo pola godine. U prosincu se na jednom turniru u Varaždinu srušio te ubrzo preminuo u bolnici Mate Čuljak, legenda Uspinjače i Alumnusa te jedan od osnivača Futsal Dinama.

Dva velika malonogometaša i dva velika čovjeka pamtit ćemo zauvijek, piše gol.hr.

https://www.youtube.com/watch?v=b_OIn_W5oQw
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=wAtNjdEqyj8

http://hrvatska-danas.com/2018/06/04/teska-prometna-nocas-na-a1-kod-jastrebarskog-poginuli-trener-i-igrac-futsal-dinama/

Share This Article