Izrelske zračne snage bombardirale su položaje Hamasa nakon raketnog napada iz Pojasa Gaze

Zrakoplovi Izraelskih zračnih snaga – זְרוֹעַ הָאֲוִיר וְהֶחָלָל‬, Zroa HaAvir VeHahalal bombardirali su petnast vojnih položaja i postrojenja Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah (Islamski pokret otpora) tj. Hamasa u Pojasu Gaze nakon što su tijekom noći ispaljene rakete na Državu Izrael s tog teritorija. Nema izvješća o ozlijeđenima.

Teroristička organizacija Hamas nije preuzela odgovornost za raketnu paljbu iz Pojasa Gaze, javlja njemačka novinska agencija DPA.

Palestinski militanti ispalili su više od 100 minobacaačkih granata i raketa na Državu Izrael ovaj tjedan, a pripadnici Tzahal – izraelske oružane snage i pripadnici Izraelskih obrambenih snaga (IDF) oštro odgovaraju i suzbijaju, te nerijetko bombariraju i ubijaju pripadnike naoružanih palestinskim skupinama te palestinske saveznike, pripadnike terorističkog Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah (Islamski pokret otpora) tj. Hamas u Pojasu Gaze

Niz manjih militantnih skupina djeluje poluneovisno od Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah (Islamski pokret otpora) tj. Hamasa i poznato je da svakodnevno ispaljuju rakete u Državu Izrael, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

U prosvjedima pokrenutim 30. ožujka u Pojasu Gaze dosad je poginulo više od 120 Palestinaca, mahom militanata i terorista koji danima pokušavaju preći granicu između Pojasa Gaze i Države Izrael, te koji sustavno molotovljevim koktelima, minobacačima, vatrenim oružjem i drugim eksplozivnim sredstvima napadaju vojnike Izraelskih obrambenih snaga (IDF).

U prosvjedima pokrenutim 30. ožujka u Pojasu Gaze dosad je poginulo više od 120 Palestinaca, mahom militanata i terorista koji danima pokušavaju preći granicu između Pojasa Gaze i Države Izrael, te koji sustavno molotovljevim koktelima, minobacačima, vatrenim oružjem i drugim eksplozivnim sredstvima napadaju vojnike Izraelskih obrambenih snaga (IDF)

Palestinski militanti ispalili su više od 100 minobacaačkih granata i raketa na Državu Izrael ovaj tjedan, a pripadnici Tzahal – izraelske oružane snage i pripadnici Izraelskih obrambenih snaga (IDF) oštro odgovaraju i suzbijaju, te nerijetko bombariraju i ubijaju pripadnike naoružanih palestinskim skupinama te palestinske saveznike, pripadnike terorističkog Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah (Islamski pokret otpora) tj. Hamas u Pojasu Gaze.

Radi se o najžešćim sukobima Države Izrael s Hamasom i s pripadnicima palestinskih militantnih skupina od rata 2014. godine. (Theo Ljubić, Reuters, DPA)

Facebook Komentari