2.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Izrelske zračne snage bombardirale su položaje Hamasa nakon raketnog napada iz Pojasa...

Izrelske zračne snage bombardirale su položaje Hamasa nakon raketnog napada iz Pojasa Gaze

Zrakoplovi Izraelskih zračnih snaga – זְרוֹעַ הָאֲוִיר וְהֶחָלָל‬, Zroa HaAvir VeHahalal bombardirali su petnast vojnih položaja i postrojenja Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah (Islamski pokret otpora) tj. Hamasa u Pojasu Gaze nakon što su tijekom noći ispaljene rakete na Državu Izrael s tog teritorija. Nema izvješća o ozlijeđenima.

Teroristička organizacija Hamas nije preuzela odgovornost za raketnu paljbu iz Pojasa Gaze, javlja njemačka novinska agencija DPA.

Palestinski militanti ispalili su više od 100 minobacaačkih granata i raketa na Državu Izrael ovaj tjedan, a pripadnici Tzahal – izraelske oružane snage i pripadnici Izraelskih obrambenih snaga (IDF) oštro odgovaraju i suzbijaju, te nerijetko bombariraju i ubijaju pripadnike naoružanih palestinskim skupinama te palestinske saveznike, pripadnike terorističkog Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah (Islamski pokret otpora) tj. Hamas u Pojasu Gaze

Niz manjih militantnih skupina djeluje poluneovisno od Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah (Islamski pokret otpora) tj. Hamasa i poznato je da svakodnevno ispaljuju rakete u Državu Izrael, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

U prosvjedima pokrenutim 30. ožujka u Pojasu Gaze dosad je poginulo više od 120 Palestinaca, mahom militanata i terorista koji danima pokušavaju preći granicu između Pojasa Gaze i Države Izrael, te koji sustavno molotovljevim koktelima, minobacačima, vatrenim oružjem i drugim eksplozivnim sredstvima napadaju vojnike Izraelskih obrambenih snaga (IDF).

U prosvjedima pokrenutim 30. ožujka u Pojasu Gaze dosad je poginulo više od 120 Palestinaca, mahom militanata i terorista koji danima pokušavaju preći granicu između Pojasa Gaze i Države Izrael, te koji sustavno molotovljevim koktelima, minobacačima, vatrenim oružjem i drugim eksplozivnim sredstvima napadaju vojnike Izraelskih obrambenih snaga (IDF)

Palestinski militanti ispalili su više od 100 minobacaačkih granata i raketa na Državu Izrael ovaj tjedan, a pripadnici Tzahal – izraelske oružane snage i pripadnici Izraelskih obrambenih snaga (IDF) oštro odgovaraju i suzbijaju, te nerijetko bombariraju i ubijaju pripadnike naoružanih palestinskim skupinama te palestinske saveznike, pripadnike terorističkog Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah (Islamski pokret otpora) tj. Hamas u Pojasu Gaze.

Radi se o najžešćim sukobima Države Izrael s Hamasom i s pripadnicima palestinskih militantnih skupina od rata 2014. godine. (Theo Ljubić, Reuters, DPA)

Najnovije

Još iz rubrike