Tragedija u Splitu: 44-godišnjak najprije bježao od policije pa preminuo na mjestu događaja pola sata nakon uhićenja

Policijski službenici uočili su noćas oko 4:40 kombi vozilo koje je promijenilo smjer kretanja želeći izbjeći policijske službenike koji su se nalazili na postavljenom punktu.

Uočeno je da se u kombiju nalaze dvije muške osobe, za koje je naknadno utvrđeno da se radi o 31-godišnjaku i 44-godišnjaku.

Dolaskom u ulicu Table iz vozila je istrčao 44-godišnji muškarac koji je odbacio torbicu i za sada nepoznate predmete te unatoč izdanim zapovijedima policijskih službenika da se zaustavi, nastavio bježati. Nakon što je sustignut, uporabljena je tjelesna snaga hvatanjem za ruke radi stavljanja sredstava vezivanja i polegnut je na pod u siguran položaj kako bi se onemogućilo pružanje otpora i bijeg.

Ubrzo su policijski službenici uočili da muškarac teško diše, odmah su mu skinuli sredstva za vezivanje, polegnut je na bok radi pružanja pomoći, pozvana je hitna pomoć, a policijski službenik mu je do dolaska liječnika pokušao pružiti prvu pomoć. Tijekom liječničke intervencije na mjestu događaja muškarac je u 05:20 sati preminuo.

O događaju je obavješten zamjenik ŽDO koji je naložio obavljanje očevida, te da se tijelo preveze na Odjel patologije radi obavljanja obdukcije.

Drugi muškarac, 31-godišnjak koji je nakon zaustavljana iz kombija započeo izbacivati predmete uhićen je na mjestu događaja i doveden u službene prostorije, a tijekom jutra će se u sklopu kriminalističkog istraživanja obaviti pretraga mjesta događaja i vozila, prenosi Slobodna Dalmacija.

Facebook Komentari