Sjevernoatlantski Savez NATO neće braniti Državu Izrael u slučaju napada Islamske Republike Iran

Odgovarajući na Conteove primjedbe, glavni tajnik Sjevernoatlantskog Saveza - NATO, Jens Stoltenberg je rekao: "Ono što činimo je u interesu građana Italije. To uključuje i našu misiju u Afganistanu", tajkođer je spomenuo doprinos članica NATO-a u borbi protiv terorističke, takozvane Islamske države (IS)

Glavni tajnik Sjevernoatlantskog Saveza NATO, Jens Stoltenberg rekao je kako Sjevernoatlantski Savez neće braniti Državu Izrael u slučaju da Izraelce napadne Islamska Republika Iran jer Država Izrael jest partner ali ne i član Sjevernoatlantskog Saveza NATO.

Jens Stoltenberg rekao je danas za njemački ljevičarski tjednik Der Spiegelda se NATO-va jamstva sigurnosti ne odnose na Državu Izrael jer on a nije član te najjače političke, gospodarske i vojne organizacije na planeti Zemlja.

Premijer Države Izrael, Benjamin “Bibbi” Netanyahu nedavno je pojačao kritike na račun sporazuma koji su s Islamskom Republikom Iran 2015. godine sklopile svjetske sile, a koji nudi Tehreranu ukidanje teškim međunarodnih sankcija ako zaustavi svoj nuklearni program

Dodao je da Sjevernoatlanstki Savez NATO nije uključen u bliskoistočne mirovne napore niti u sukobe u toj regiji.

Glavni tajnik Sjevernoatlantskog Saveza NATO, Jens Stoltenberg je tu izjavu dao u vrijeme dok raste napetost između Države Izrael i Islamske Republike Iran, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Premijer Države Izrael, Benjamin “Bibbi” Netanyahu nedavno je pojačao kritike na račun sporazuma koji su s Islamskom Republikom Iran 2015. godine sklopile svjetske sile, a koji nudi Tehreranu ukidanje teškim međunarodnih sankcija ako zaustavi svoj nuklearni program, javlja njemačka novinska agencija DPA.

Država Izrael i Islamska Republika Iran nedavno su se sukobili oko iranske vojne nazočnosti u Sirijskoj Arapskoj Republici.

Sjedinjene Američke Države su se povukle iz nuklearnog sporazuma s Islamskom Republikom Iran prošli mjesec.

Država Izrael i Islamska Republika Iran nedavno su se sukobili oko iranske vojne nazočnosti u Sirijskoj Arapskoj Republici. (Theo Ljubić, Reuters, DPA, Der Spiegel)

Facebook Komentari