Najnovije

NY: Nekadašnja rezidencija jugoslavenskog veleposlanika pri UN-u, prodana za 12 mil. dolara

Penthouse na njujorškoj Park Aveniji, nekadašnja rezidencija jugoslavenskog veleposlanika pri UN-u, prodan je za 12 milijuna dolara u gotovini, potvrdio je zastupnik prodaje, njujorški trgovac nekretninama Tristan Harper.

Predstavnici pet država nasljednica bivše Jugoslavije potpisali su u New Yorku ugovor o zajedničkoj prodaji rezidencijalnog stana bivše SFRJ, kupljenog 1975. na jednoj od najprestižnijih njujorških adresa za 100 tisuća dolara, također u gotovini.

Prodaja je morala dobiti zeleno svjetlo svake od država nasljednica, američkog State Departmenta i uprave zgrade u kojoj se stan nalazi.

Rezidencija, u kojoj je redovito kada bi dolazio na skupštine UN-a boravio jugoslavenski diktator Tito, (te održavao bogat društveni život) ima 13 soba, četiri spavaonice, četiri terase i tri kamina. No, stan je u lošem stanju i novi će vlasnik morati investirati puno novca u obnovu.

Kupac je iz New Yorka, dolazi iz svijeta financija.

Njujorška agencija Douglas Elliman Real Estate radi i na prodaji preostalih nekretnina koje su bile u vlasništvu bivše države u New Yorku, Bernu, Bonnu i Tokiju, piše HRT.

Facebook Komentari