Bilić: Ni vatreni iz ’98. nisu bili ovako snažni

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić prokomentirao je momčad koju vodi Zlatko Dalić i šansu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

“Imamo odličnu momčad na papiru. Pogledate li sastav reprezentacije, vidjet ćete da ni vatreni iz ’98. nisu bili ovako snažni i imali ovoliko iskustva”, rekao je Bilić za Sky Sports i time stavio veliki teret na leđa Daliću.

Prisjetio se potom svojih igračkih dana u reprezentaciji.

“Naš prvi turnir nakon nezavisnosti bio je Euro 96 i odmah su očekivanja bila visoka. Isto kao i u Francuskoj 1998. Znate, ljudi kod nas u zemlji očekuju da ćete se plasirati kao i Njemačka, Španjolska, Italija i Engleska, a onda, kada stignete tamo, očekuju da ćete barem proći skupinu”, rekao je Bilić koji nema dvojbe tko je naš ključni igrač.

“Ne trebate biti stručnjak da vidite da je Modrić glavni. Sazrio je na terenu i izvan njega i postao vođa. On je kapetan i glavni igrač na terenu. Imao sam privilegij da sam radio sa stvarno dobrim igračima u Hrvatskoj, Bešiktašu i West Hamu, ali ako moram izabrati najboljega, to bi bio Modrić”, kazao je Bilić, piše Vecernji.hr.

Facebook Komentari