Zg ZOO – Ljeto uz divlje životinje

 Tijekom ljetnih školskih praznika u Zoološkom se vrtu grada Zagreba tradicionalno održava Divlje ljeto, edukativni program namijenjen učenicima od završenog drugog do završenog šestog razreda osnovne škole.

 Program traje od ponedjeljka do petka, a održava se u dva termina – između 8 i 14 te 14 i 20 sati.

 Prvi će školarci divlje životinje na jedinstven način upoznati već 18. lipnja, a posljednji ovogodišnji program završava 31. kolovoza.

 Program obuhvaća nekoliko tematskih cjelina, a najvažnije su Mladi timaritelji, Dodir životinja, Dnevnik istraživača, Divlji vrt, Programiranje te Igre i kvizovi.

Kroz ulogu timaritelja djeca će naučiti što sve podrazumijeva briga za životinje te što koja od njih voli pronaći na jelovniku. Neke od njih, naime, sanjaju salatu, a druge su spremne prehodati kilometre za sočan odrezak.

Bliski kontakt sa životinjama podrazumijeva i dodir. Zato će djeca moći podragati simpatičnu agamu, a ona odvažnija dodirnuti kraljevskog pitona.

Divlje vrste nisu rezervirane za daleke krajeve. One, naime, obitavaju i u našoj blizini. Kako bi  tih životinja poput kukaca i ptica bilo što više, mališani će naučiti kako održavati divlji vrt.

 Poput pravih prirodoslovaca vodit će dnevnik istraživača, a u budućnost znanosti zakoračit će programiranjem pomoću micro:bitova.

Za odmor, ali i jačanje timskog duha, tu su raznovrsne igre i kvizovi.

 Svaku skupinu koja može imati do 24 sudionika, predvode dva edukatora. Djeca svakodnevno dobivaju užinu, slasticu i piće, a na kraju i posebnu diplomu. Cijena programa je 480 kuna.

Dodatne informacije o upisima u program nalaze se na mrežnoj stranici Zoološkog vrta.

Share This Article