5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Sinčić: Podržali smo Narod odlučuje, ali nismo referendum o Istanbulskoj konvenciji

Sinčić: Podržali smo Narod odlučuje, ali nismo referendum o Istanbulskoj konvenciji

Klub zastupnika Živog zida održao je presicu u saborskim prostorijama, a medijima se obratio Ivan Vilibor Sinčić.

Živi zid je na presici u Saboru imao što reći o mnoštvu tema, no dominirale su one o valutnoj klauzuli, euru i političkoj krizi u Italiji.

Šef Živog ida Ivan Vilibor Sinčić ponovio je da je euro kao valuta neodrživ te da baca u dužničko ropstvo, a naglasio je da se to posebno vidi na periferiji EU-a, u zemljama poput Portugala, Italije i Hrvatske.

To je rizičan sustav koji treba mijenjati, poručio je Sinčić i dodao kako je Hrvatskoj potrebna valutna klauzula kako bi se stvorio suverenitet i smanjio rizik od izloženosti prema euru i “švicarcu”.

Na pitanje novinara surađuje li Živi zid s Pokretom pet zvjezdica u Italiji (M5S), Sinčić je rekao da je suradnja zasad samo površna.

Sinčić je komentirao i kraj kampanje prikupljanja potpisa inicijative Narod odlučuje te prikupljanja potpisa incijative protiv Istanbulske konvencije. Poručio je da Živi zid nije potpisao inicijativu za referendum o ukidanju Istanbulske konvencije, iako je prethodno rekao da Živi zid uglavnom potpisuje sve inicijative.

S druge strane, inicijativu Narod odlučuje čeka još dug put do referenduma, rekao je Sinčić, jer se tek treba utvrditi imaju li doista dovoljan broj potpisa i hoće li proći Ustavni sud. Tu je inicijativu Živi zid podržao, prenosi dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike