Iz Ureda Predsjednice RH žestok odgovor: Gordan Jandroković laže u pokušaju dodvoravanja premijeru

Odmah nakon što je Gordan Jandroković kritizirao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović reakcija je došla iz Ureda predsjednice.

‘Gordan Jandroković laže u pokušaju dodvoravanja premijeru kada kaže da je prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade otišao, a da prethodno to predsjednica nije najavila premijeru. Odmah nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost predsjednica je premijeru najavila da će prijedlog u toku dana poslati, jer da ni predsjednica ni država više ne mogu čekati rješenje tog pitanja’.

‘Isto tako Gordan Jandroković laže da je pisani prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade i potrebi zajedničkog djelovanja predsjednice i Vlade otišao za vrijeme trajanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. To se lako može provjeriti u urudžbenom zapisniku Vlade, jer je prijedlog u Vladi došao u poslijepodnevnim satima’, rečeno je Jutarnjem na Pantovčaku.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković podsjetimo, bio je jutros oštar prema predsjednici.

‘Do sada svaki put kad je bila ovakva situacija djelovao sam smirujuće. Između predsjednice i premijera ne smije biti tenzija… Ne mogu shvatiti predsjedničin potez. Imali smo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, i u isto vrijeme otišao je predsjednički zahtjev za sjednicom – poštom, bez da je to bilo priopćeno. Ne znam koliko je to ozbiljno, demografija je ozbiljan problem, takvoj temi treba pristupiti ozbiljno. Slanje dopisa nez priloženih materijala, bez objašnjenja što sadrže mjere – taj pristup nije ozbiljan’, kazao je Jandroković.

Jandroković vrlo oštro po Predsjednici RH, je li ovaj puta pogriješio u procjeni tko će propasti

Kosor objasnila Jandrokovićev napad na Predsjednicu RH: Kad onaj koji je dobio 808 glasova na izborima oštro krene na onu koja je dobila 1.114.865 glasova

Facebook Komentari