Predsjednica RH: I od ove Vlade smo vidjeli samo parcijalne mjere, ne možemo samo razgovarati o dječjim doplatcima nego je to puno složenije

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u službenom posjetu Italiji.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazala je u izjavi za medije da nije dobila odgovor Vlade Andreja Plenkovića na svoj prijedlog za sazivanje sjednice Vlade.

“Nisam dobila odgovor. Načelno smo razgovarali. Dogovorili smo se da ćemo dalje razgovarati i očekujem odgovor”, rekla je Grabar-Kitarović te dodala kako taj prijedlog nije napad na Vladu Andreja Plenkovića jer se problem demografije razvija već dugo godina.

“Moja je namjera, bez obzira održi li se sjednica Vlada ili ne, predstaviti mjere koje sam napravila zajedno sa svojim savjetnicima. I nadam se da ćemo o njima nastaviti razgovarati i sa strankama oporbe i svim drugim dionicima u društvu. Ukoliko ne napravimo snažnu strategiju, to će biti samo parcijalne mjere”, kazala je Grabar Kitarović i kazala kako smo i od ove Vlade, što se tiče demografije, vidjeli samo parcijalne mjere.

“I od ove Vlade smo vidjeli samo parcijalne mjere, ne možemo samo razgovarati o dječjim doplatcima nego je to puno složenije”, kazala je Grabar Kitarović.

“Sukladno Ustavu sam predložila sazivanje sjednice Vlade i predložila dnevni red. Bila bi to prilika i Vladi da predstavi što rade ministarstva po tom pitanju i da se o tom problemu počne sustavno razmišljati”, kazala je Grabar Kitarović i dodala “dosta je bilo govora, vrijeme je da prijeđemo s riječi na djela”.

Na pitanje Kakva je poruka njoj Vlada ako se odbije ta sjednica: “Neću ništa reći dok ne razgovaram s premijerom Plenkovićem. Ne možemo razgovarati preko medija i neću se spustiti na tu razinu jer je to neozbiljno”, kazala je Grabar Kitarović.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je započela službeni posjet Italiji u rimskoj Kvirinalskoj palači, rezidenciji talijanskog predsjednika smještenoj na najvišem od sedam rimskih brežuljaka, gdje joj je Sergio Mattarella priredio svečani doček, piše N1.

Blokirani: Zahtijevamo od Premijera Vlade RH da na prijedlog Predsjednice RH odgovori pozitivno

Plenković ipak neće sazvati zajedničku sjednicu Vlade s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović

Predsjednica RH na temelju Ustava uputila Plenkoviću prijedlog za sjednicu Vlade s ove tri točke

Facebook Komentari