Bauk: Velika koalicija? Kada se riješe lopova i ustaša

Ad

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk ironično je kazao da bi na veliku koaliciju HDZ-a i SDP pristao “u nekom razdoblju – u sljedećih sto godina”.

“U nekom razdoblju, u sljedećih sto godina. Kada se riješe lopova i ustaša”, rekao je Bauk na pitanje kada bi pristao na veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a te dodao kako “planovi o velikoj koaliciji ne postoje, niti će se ostvariti”. Komentirajući zašto se tema stvaranja velike koalicije ponovno pojavila u medijima, Bauk je kazao da je to vjerojatno “kako bi se manje pisalo o aferi Hotmail”.

Bauk je kazao da je razgovarao s nekim HDZ-ovcima o SDP-ovom prijedlogu promjene Ustava kojim bi se precizno uredilo pitanje referenduma za koji su prošlog tjedna skupili 50 potpisa zastupnika kako bi se našla na dnevnom redu Sabora, a inicijativu je potpisalo i četiri zastupnika vladajuće većine.

Na pitanje koji je stav HDZ-ovaca o toj inicijativi, Bauk je kazao da se “nisu nešto pretjerano protivili”.

“Razmišljaju što bi to značlilo za njih. Obično kad se traži dvotrećinska većina, tada svatko treba nešto popustiti u svojim zahtjevima. Nekad se to zove politička trgovina, a ponekad konsenzus. Bitnije je da je naš prijedlog potpisao i dio vladajuće većine bez koje te većine nema. Vjerujem da će oni trebati više od nas i nejavnije od nas uvjeravati koalicijske partnere zašto je taj prijedlog dobar”, kazao je Bauk.

Dodao je i da u ovom trenutku nije tema promjena ustava da se izbor predsjednika provodi u Saboru.
Ponovno je komentirao i status Nenada Stazića koji je izazvao buru u javnosti te je kazao da se s nekim temama treba “s puno više pažnje šaliti i izricati cinizme”.

Podsjetimo, Bauk je na Facebooku o Stazićevom statusu napisao: “Relativiziranje zločina koji su pobjednici počinili nakon Drugog svjetskog rata, pa makar se radilo i o stilskim figurama i ukazivanju na probleme s kojima smo suočeni i danas, čini nas manje vjerodostojnima u obrani pozitivnih vrijednosti antifašističke borbe i ukazivanju na strašne zločine počinjene od strane fašista. Istina o herojskoj partizanskoj borbi naš je saveznik, a dio te istine je i ono što nije bilo dobro”, napisao je Bauk, piše N1.

Facebook Komentari