Predsjednik Donald John Trump još uvijek računa na summit s Kim Jong-unom koji povrđuje Moon Jae-inu svoju predanost summitu SAD – DNR Koreja u Singapuru

Čelnik sjeverne DNR Koreje, Kim Jong-un na sastanku s predsjednikom južne, Republike Koreje, Moon Jae-inom jučer je potvrdio svoju predanost ‘potpunoj’ denuklearizaciji korejskog poluotoka te planiranom sastanku s američkim predsjednikom Donaldom Johnom Trumpom koji je također izjavio kako još uvijek računa na summit 12. lipnja u Singapuru.

Moon Jae-in i Kim Jong-un dogovorili su mogući summit DNRKoreja – SAD, koji je trenutno planiran za 12. lipnja u Singapuru.

‘Neuspjeli New York Times citira ‘istaknutog dužnosnika Bijele kuće’ koji ne postoji, tvrdeći da ‘čak i kad bi se susret ponovno dogovorio, da bi njegovo održavanje 12. lipnja bilo nemoguće zbog nedovoljno vremena i količine potrebnog planiranja. PONOVNO U KRIVU! Koristite prave ljude, a ne lažne izvore’, napisao je američki predsjednik Donald John Trump na Twitteru

‘Mora se održati uspješno’, priopćio je Moon Jae-in u Seoulu nakon iznenadnog sastanka s a sjvernokorejskim vođom Kim Jong-unom ove subote, tj. jučer.

Predsjednik Republike Koreje, Moon Jae.in, koji se vratio u Seoul u četvrtak ujutro nakon sastanka s američkim predsjednikom Donaldom Johnom Trumpom u Washingtonu oko održavanja summita SAD-DNR Koreja, izjavio je kako je prenio ‘čvrstu volju’ američkog predsjednika Donalda Johna Trumpa za okončanje neprijateljskih odnosa sa Demokratskom Narodnom Republikom Korejom te da je za nastavak bilateralne i gospodarske suradnje.

Američki predsjednik Donald John Trump izjavio je u subotu kako je još uvijek računa na summit 12. lipnja sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong-unom u Singapuru, dodajući kako razgovori napreduju vrlo dobro.

‘Mora se održati uspješno’, priopćio je Moon Jae-in u Seoulu nakon iznenadnog sastanka s a sjvernokorejskim vođom Kim Jong-unom ove subote, tj. jučer

‘Radimo vrlo dobro u smislu summita sa DNR Korejom’, rekao je Donald John Trump u Bijeloj kući. ‘To se kreće vrlo lijepo, tako da računamo 12. lipnja u Singapuru, što se nije promijenilo, pa ćemo vidjeti što se događa’, rekao je.

Predsjednik Donald John Trump je u pismu Kimu Jong-unu u četvrtak otkazao sastanak planiran za 12. lipnja u Singapuru, što je trebao biti uopće prvi sastanak nekog američkog predsjednika na dužnosti i sjevernokorejskog čelnika da bi u petak rekao kako bi se summit ipak mogao održati.

Američki predsjednik  je takvo stajalište ponovio i u subotu kad je komentirao napise New York Timesa.

‘Neuspjeli New York Times citira ‘istaknutog dužnosnika Bijele kuće’ koji ne postoji, tvrdeći da ‘čak i kad bi se susret ponovno dogovorio, da bi njegovo održavanje 12. lipnja bilo nemoguće zbog nedovoljno vremena i količine potrebnog planiranja. PONOVNO U KRIVU! Koristite prave ljude, a ne lažne izvore’, napisao je američki predsjednik Donald John Trump na Twitteru, javlja britanska novinska agencija Reuters.

Predsjednik Republike Koreje, Moon Jae.in sa suprugom, koji se vratio u Seoul u četvrtak ujutro nakon sastanka s američkim predsjednikom Donaldom Johnom Trumpom i njegovom suprugom Melaniom u Washingtonu oko održavanja summita SAD-DNR Koreja, izjavio je kako je prenio ‘čvrstu volju’ američkog predsjednika Donalda Johna Trumpa za okončanje neprijateljskih odnosa sa Demokratskom Narodnom Republikom Korejom te da je za nastavak bilateralne i gospodarske suradnje

Glasnogovornica Bijele kuće, Sarah Elizabeth Huckabee Sanders rekla je u subotu ujutro da će ‘pripremni tim za Singapur otputovati da pripremi summit’, kako je i planirano.

Ranije je bilo objavljeno da dužnosnici Bijele kuće trebaju već ovaj vikend otputovati u Singapur radi pripreme sastanka. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari