Vukovarka u svome gradu planira tvornicu artikala za ‘one dane u mjesecu’ od domaćih sirovina

Ad

Hrvatska poduzetnica, članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Dina Vukičević, na osnovu ideje svoje poslovne suradnice Litvanke Vilmante Markeviciene u Vukovaru od sljedeće godine planira izgradnju tvornice i pokretanje proizvodnje menstrualnih uložaka Gentle Day.

U novoj tvornici Vukičević planira zaposliti žene s vukovarskog područja, a prioritet će imati one u nepovoljnijem položaju na tržištu rada, odnosno one u statusu dugogodišnje nezaposlenosti te starije od 40 godina. Inače, Vilmante Markeviciene je vlasnica brenda i tvrtke Gentle Day sa sjedištem u Chicagu, a na osnovu prijateljstva i ideje da se i Europljanke upoznaju s ekološkim, antialergijskim i biorazgradivim menstrualnim ulošcima iz Gentle Day asortimana, nastala je i ova vukovarska poduzetnička priča.

“Od prvih industrijskih higijenskih uložaka, proizvedenih u SAD-u prije 122 godine koje su većinom kreirali muškarci, napokon je došlo vrijeme da taj posao preuzmu žene. Kad smo Gentle Day uloške predstavili hrvatskoj javnosti ove godine na Kongresu poduzetnica održanom na Dan žena u Zagrebu i kad sam vidjela sve te pozitivne dojmove i impresije žena na naš proizvod znala sam da tu ne smijemo stati. Iz prodaje u proizvodnju, sa što više od hrvatskih sirovina te uz što više hrvatske pameti i znanja”, komentirala je Vukičević, vlasnica brenda Gentle Day Hrvatska.

Gentle day proizvodi, kaže, odlično prolaze na američkom tržištu jer predstavljaju veliki napredak u higijeni za vrijeme mjesečnog ciklusa. Ono po čemu se razlikuju od ostalih proizvoda tog tipa jest činjenica da su zdravstveno prihvatljivi te u potpunosti napravljeni od prirodnih materijala, čime su eliminirane alergijske reakcije i druge neželjene posljedice. Zasad su Gentle Day proizvodi dostupni putem webshopa po cijeni od 37 kuna po pakiranju. Iz pogona u Vukovaru opskrbljivat će se i šire europsko tržište, piše Poslovni.

Facebook Komentari