U 14 gradova diljem Hrvatske obilježavanje 27. godišnjice formiranja OSRH, Krstičević: Osjećam se pobjednički

U 14 gradova diljem Hrvatske počelo je obilježavanje 27. godišnjice formiranja OSRH, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske. U središtu Zagreba te na Jarunu održava se prigodni program.

Ponosni smo što nastavljamo tradiciju pobjedničke Hrvatske vojske i sustavno radimo na jačanju Hrvatske vojske”, kazao je ministar obrane Damir Krstičević. Dodao je da se osjeća pobjednički, kako je uvjeren u svijetlu budućnost HV-a i kako je Hrvatska vojska pobjednik i na raspolaganju svom narodu. Zahvalio je svim pripadnicima Hrvatske vojske na obavljenim zadaćama, čestitao im Dan Hrvatske vojske, a građane je pozvao da u nedjelju dođu na ŠRC Jarun gdje će uz taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme HV održati prigodni program.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov kazao je kako zahvaljujući povećanju proračuna i velikoj potpori razvoju i modernizaciji Hrvatska vojska uspijeva postupno uvoditi nove i održavati postojeće sposobnosti. Izdvojio je tako nabavu Panzer haubica, Kiowa Warrior helikoptera te integraciju sustava bespilotnih letjelica i komunikacijsko-informacijskih sustava.

“Na pravom smo putu i možemo biti zadovoljni stanjem koje imamo”, naglasio je. Nakon svečane smjene straže na Trgu svetog Marka Počasno zaština bojna sličan program za okupljene građane i turiste izvela je i na Trgu bana Jelačića, kao i Orkestar.

Na Jarunu je počeo dvodnevni taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, a za građane je organizirana podjela vojničkog graha. U 18:00 sati održat će se generalna proba jednog dijela letačkog programa čije je održavanje u punom sastavu planirano u nedjelju.

Dani otvorenih vrata Oružanih snaga RH održavaju se diljem Hrvatske: u vojarnama u Vukovaru, Vinkovcima, Đakovu, Našicama, Bjelovaru, Petrinji, Gospiću, Benkovcu, Kninu, Sinju, Slunju te u gradskim lukama u Splitu i Puli. Zbog događanja u sklopu obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske u Zagrebu je postavljena posebna regulacija prometa na više lokacija, javlja HRT.

Cijeli program obilježavanja: 27. obljetnica formiranja Oružanih snaga RH, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske

Facebook Komentari