Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku na Zagrebačkom velesajmu

Zagrebački studenti i udruge Hrvatskih branitelja grada Zagreba pozivaju Vas da popratite glazbeno scensko uprizorenje “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“.

Uprizorenje će se održati u kongresnom centru Zagrebačkog velesajma (dvorana Globus), 28. svibnja 2018. godine (ponedjeljak) s početkom u 19 sati, u sklopu službenog protokola hrvatskog Ministarstva obrane, a povodom svečanog obilježavanja Dana hrvatskih oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske te u sklopu službenog protokola grada Zagreba, a povodom obilježavanja Dana branitelja grada Zagreba. Pokrovitelj glazbeno-scenskog uprizorenja je hrvatska Predsjednica gđa. Kolinda Grabar Kitarović.

“Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“ namijenjena je školskoj djeci, studentima i mladima u spomen na sve Zagrepčane i zagrebačke studente koji su 1991. godine dragovoljno otišli braniti grad Vukovar.

Namjera nam je kako bi gledatelji, zajedno s gradonačelnikom grada Vukovara, g. Ivanom Penavom i gradonačelnikom grada Zagreba, g. Milanom Bandićem, sudjelovali u ceremoniji širenja “Vukovarskog svjetla“, vidjet ćete “zmiju svjetlosti“, dva filma: “Bitka za Vukovar“ i “Vukovar danas“ te izložbu do sada neviđenih ratnih fotografija sa vukovarskog Sajmišta.Nastupaju djeca i odrasli članovi KUD-a “Željezničar“ i SKAC zbor, kažu organizatori.

Ulaz se ne naplaćuje.

Predstava Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku stiže u Zagreb

Share This Article