VIDEO Evo kako je Sabor glasovao o novim dužnostima Tolušića i Horvata; Beljak izazvao urnebes, traži da HDZ-ovci prođu kroz detektor metala na ulazu

Na današnjem zasjedanju zastupnici Hrvatskog sabora glasovali su o novom potpredsjedniku Vlade zaduženom za gospodarstvo, Tomislavu Tolušiću te Darku Horvatu za funkciju ministra gospodarstva.

Njih je predsjednik Vlade Andrej Plenković za te dužnosti predložio nakon što je zbog afere Hotmail iz Vlade morala otići Martina Dalić.

Horvata će u Saboru zamijeniti dosadašnja glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak.

SDP i Živi zid zatražili su stanke prije glasovanja. Zatražio je i HSS, te HNS.

Krešo Beljak zatražio je da HDZ-ovci prođu kroz detektor metala jer je budući ministar Horvat rekao da ima oružje. HNS je zatražio stanku da se odmore od takvih prijedloga.

“HDZ se i dalje ponaša kao da je sve normalno! Predlažete nove zakone koji će opelješiti hrvatske građane kako bi se neki drugi Borgovci obogatili. Pozivam vas kolege zastupnici – nemojte pristati prikrivati kriminal koji se desio u Agrokoru!” poručio je Maras.

Ivan Vilibor Sinčić ponovno je pozvao premijera Plenkovića na ostavku.

Stanke su zatražili i Most i HSS.

“Tražim da se provede sigurnosna provjera gospodina Horvat koji je neki dan rekao da ima oružje! Evo, vidite što se danas događa u Zagrebu! Neka svi prođemo kroz kontrolu detektora metala!”, rekao je Beljak.

“Onda bismo svi morali ići, tko zna kakvi bi bili rezultati na kraju”, odgovorio mu je predsjednik Gordan Jandroković.

Kandidat za dužnost potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo je ministar poljoprivede Tomislav Tolušić, a za dužnost ministra gospodarstva Darko Horvat, HDZ-ov zastupnik i ministar poduzetništva i obrta u Vladi Tihomira Oreškovića.

Sabor je glasovao o Tolušiću:

Glasovanje Horvat:

Facebook Komentari