Novi potpredsjednik Vlade Tolušić i ministar gospodarstva Horvat o mailovima, Agrokoru, nagodbi….

Novoizglasani potpredsjednik Vlade, Tomislav Tolušić, i novi ministar gospodarstva, Darko Horvat, po izglasavanju povjerenja dali su izjave za medije.

Tolušić je komentirao svoju ulogu u Vladi. Koordiniram ovaj gospodarski dio na Vladi. Smatram da je osim krize u Agrokoru puno bitnije srednjoročno i dugoročno voditi brigu o nacionalnom programu reformi, rekao je Tolušić po izboru u Saboru.

Upitan za stanje u Agrokoru, Tolušić je rekao da Agrokor ima svog povjerenika koji upravlja procesom, zajedno s vjerovničkim vijećem te da oni trebaju obaviti najveći dio posla.

Novinari su ga upitali o učinku afere Hotmail i stalnoj objavi novih mailova na proces postizanja nagodbe u Agrokoru. “Nikakve veze nemaju mailovi s onim što radi izvanredni povjerenik i vjerovničko vijeće”, rekao je Tolušić.

Na pitanje što on sam misli o novoobjavljenim mailovima, Tolušić je rekao: “Nisam detektiv, ne želim se baviti tim stvarima. Trebam opet naglasiti, da se nije donio zakon danas ne bismo imali Agrokor, Konzum, Belje, Vupik… Imali bismo stotinjak tisuća ljudi na burzi i kolaps gospodarske države.”

Upitan za komentar da su on i Horvat svojevrsna desna struja HDZ-a, dovedena kako bi se umirilo stanje u stranci, Tolušić je rekao: “Od 1997. otkad ja jesam u HDZ-u, radimo da budemo jedna jedina struja, a to je struja zajedništva. To je sve što bilo koji član stranke i predsjednik HDZ-a radi”, rekao je Tolušić.

Nakon njega je riječ dobio novi ministar gospodarstva, Horvat. “Ja u svom svakom govoru govor završavam sa neka nas sve skupa čuva dragi Bog, neka nam pomogne, a ostalo sve je na nama”, rekao je Horvat, dodavši da očekuje dobru suradnju s Plenkovićem i Vladom.

Istaknuo je da se slaže s Tolušićem po pitanju Agrokora te da će se u sljedećih 14 dana uključiti u priču Agrokora. “Želja je svih nas da ta priča završi do 10. srpnja”, rekao je Horvat, koji nije htio komentirati objavu novih mailova, kazavši da ne želi komentirati nešto što nije uspio vidjeti.

Podsjetimo, Tolušić i Horvat u Saboru su dobili povjerenje za obnašanje novih funkcija sa 77 glasova za, prenosi N1.

VIDEO Evo kako je Sabor glasovao o novim dužnostima Tolušića i Horvata; Beljak izazvao urnebes, traži da HDZ-ovci prođu kroz detektor metala na ulazu

Facebook Komentari