Hajdaš Dončić: Snimanje spotova je komercijalna djelatnost i nema pro bono. Porezna je trebala reagirati i opendrečiti ih dobrim porezom

Član predsjedništva SDP-a, Siniša Hajdaš Dončić, gostovao je u Novom danu i komentirao prijavu koju je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa podnio protiv premijera Andreja Plenkovića.

Što očekujete od prijave Povjerenstvu?

Pomogli smo Povjerenstvu i predsjednici Povjerenstva koja je dan ranije izjavila da nema dovoljno dokaza da sama pokrene postupak, a mi smatramo da upravo mailovi koji su izašli i sve što se vrti u medijskom prostoru itekako daju prostor da se pokrene postupak protiv Andreja Plenkovića.

Premijer nije odgovorio tko je iz Vlade pozvao Šavorića, sad je polemika je li trebalo prijaviti da je odvjetnički ured te usluge davao besplatno agenciji, kojoj je HDZ platio usluge.

Da živimo u normalnijoj državi, Porezna uprava bi prva reagirala. Porezna uprava trebala je reagirati i na odvjetničke urede, iako su radili pro bono za Vladu. Ista priča je i o snimanju spotova. To je komercijalna djelatnost i nema pro bono. Porezna je trebala reagirati i opendrečiti ih dobrim porezom.

Može li išta opravdati zbrku koja je izašla iz pravnih okvira? Činjenica koju stalno naglašavaju jest dramatičnost situacije i dobre namjere.

I put do pakla je popločan dobrim namjerama, mogli su to napraviti da se plate vanjski eksperti po zna se kojoj tarifi.

Unex za N1: Poznajemo Šavorića, ured je ustupljen besplatno

Facebook Komentari