Unex za N1: Poznajemo Šavorića, ured je ustupljen besplatno

Iz agencije Unex Grupa potvrdili su za N1 da su za potrebe snimanja promotivnog spota Andreja Plenkovića za kampanju “Vjerodostojno” 2016. ured Odvjetničkog društva Šavorić dobili besplatno.

“Poslovni prostor kojeg koristi Odvjetničko društvo Šavorić i partneri, odabran je po kriteriju najadekvatnije i dostupne lokacije (snimanje se održavalo u neradnom danu, 15.08.2016.g.), a koja je odgovarala komunikacijskom konceptu, predložena od strane kreativnog tima agencije Unex Grupa.

Obzirom na naše poznanstvo sa g. Šavorićem, agenciji Unex Grupa je učinjen ustupak i gratis korištenje poslovnih prostora u svrhu snimanja jednog od kadrova za potrebe oglašivačke kampanje.
Takvo postupanje nije neuobičajeno, kroz praksu smo imali još primjera u suradnji s klijentima agencije.
Kako sam već navela u priopćenju, HDZ nije sudjelovao u odabiru te lokacije, te je sukladno ugovorima podmirio sve obaveze i platio troškove predmetne kampanje agencijama Unex Grupa i Unex Media.
U svojoj dugogodišnjoj praksi uobičajeno smo se vodili načelima zaštite interesa klijenta, u svim segmentima usluga koje agencije pružaju, a činjenica da smo u konačnici realizirali kampanju čiji su rezultati poznati i osvjedočili se kao efikasan i pouzdan suradnik, rezultirala je nastavkom suradnje s HDZ-om do zadnjih izbora u svibnju 2017.godine”, odgovorili su iz Unex Grupe.
Podsjetimo, spot ‘Vjerodostojno’ snimala je produkcijska kuća Esterhaus, a cjelokupni posao, uključujući i zakup medijskog prostora za HDZ je radila agencija UNEX. Agencija je, kažu u HDZ-u, organizirala je i lokacije snimanja izbornog spota.
‘Predsjednik HDZ-a bio je upoznat sa svim lokacijama. 
Sve ugovorne troškove predizborne kampanje pa tako i snimanje spomenutog spota, HDZ je platio izravno agenciji Unex’, rekli su nam u HDZ-u.
Iz Esterhausa za N1 odgovaraju da su promidžbeni spot za HDZ snimili po narudžbi UNEX-a. Unex je, kažu, dogovarao sve lokacije i sve protagoniste.
Iz Unexa su nam odgovorili da je “Unex Grupa sa svojim timom stručnjaka predložila i jednu od lokacija za snimanje TV spota, odnosno poslovni prostor Odvjetničkog društva Šavorić i partneri, koji je uz ostale lokacije bio prihvaćen od strane Klijenta. HDZ je sukladno ugovorima podmirio sve obaveze i platio troškove predmetne kampanje kao i svih sredstava komunikacije uključujući i troškove produkcije TV spotova”.

Facebook Komentari