Bauk kaže da SDP još neće prijaviti premijera: Plenković je u defanzivi i u HDZ-u i u javnosti

Predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk u Saboru je objasnio zašto još SDP još neće podnijeti prijavu protiv premijera Andrej Plenkovića pred Povjerenstvom za sprječavanje sukoba interesa.

“Možemo to podnijeti bilo kada. Javnost je sada dovoljno zabavljena mailovima i njegovim relativno lošim izvlačenjem iz te priče”, rekao je Bauk i dodao kako u SDP čekaju još neke informacije tako da njihova prijava bude argumentiranija.

“I ovo što znamo dosad pokazuje da on nije postupao na način koja postavljena načela. Odnosno da je, iako je znao način na koji se donosio lex Agrokor, nije želio odgovoriti tko ga je pisao. A nije odgovorio zato što bi se doznalo da je ta skupina zaradila od tog zakona”, rekao je Bauk i dodao da i povjerenstvo samo može pokrenuti postupak.

Komentirao je i jučerašnje pojavljivanje premijera Andreja Plenkovića u Saboru na predstavljanju kandidata za potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva.

“Premijer je tamo bio na aktualnom satu, a nije predstavio ministre. Postavio sam mu direktno pitanje smatra li da ovi trebaju vratiti novac i jesu mu što odgovorili, nije odgovorio što znači da su ga ovi “otkantali”. Nije mu to baš ugodno priznati pa je to prešutio. Ni na druga pitanja nije dao odgovore jer nema uvjerljive odgovore što znači da je u defanzivi i u HDZ-u i u javnosti”, kazao je Bauk, prenosi N1.

Miloševiću apsolutno neprihvatljivo djelovanje Grupe Borg: HDZ mora pokazati hrabrost i spremnost za promjene

Turobna atmosfera na Klubu zastupnika HDZ-a, neki su digli glas i rekli Plenkoviću da prestane kukati i počne s reformama: Što ću reći kad me netko zaustavi na cesti ?

Facebook Komentari