PRIJENOS Sabor krenuo sa slobodnim govorom, a potom rasprava o izvješću o provedbi Plana protuminskog djelovanja

Sabor je krenuo sa slobodnim govorom i nastavio s raspravom o izvješću o provedbi Plana protuminskog djelovanja.

Branimir Bunjac iz Živog zida upozorio je na početku sjednice na problem prodavanja romske djece.

“Svi znaju za ovaj problem, ali nitko nije reagirao. Romi u Međimurju prodaju djevojčice za 15.000 kuna. Mnoge djevojčice rađaju, još u petom ili šestom razredu osnovne škole. Ženici su puno stariji od djevojčica koje kupuju, a onda ih ponekad vraćaju kućama pa ih roditelji opet preprodaju. Kako je moguće da u 2018. toleriramo ili ne želimo znati za ovaj problem?” upitao je Bunjac.

Na njegovo je izlaganje na Twitteru reagirao SDP-ov Bojan Glavašević.

Kolega Bunjac govori o postojanju prodaje maloljetnih djevojčica i djevojaka za brak u romskim zajednicama u Medjimurju. Ako je istina to sto govori, Hrvatska zaista mora pod hitno početi poduzimati sustavne mjere da se toj pojavi stane na kraj, napisao je Glavašević.

“Ova Vlada i HDZ dopuštaju Grupi Borg da se bogati. Sve liči na zločinačko udruživanje, Hrvatska ne smije biti talac jednog čovjeka. Nećemo dopustiti da se dogode Sanaderi, Ramljaci, Fimi medije i Dalićke. Nećemo dopustiti da se to ikad više dogodi. Ova Vlada nema vjerodostojnosti kod građana i zato tražimo raspuštanje Sabora i raspisivanje prijevremenih izbora”, rekao je Davor Bernardić.

Facebook Komentari