Novaković: Povjerenstvo neće istraživati Plenkovićeve veze s Grupom Borg, zasad

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa za sada se neće uključiti u istragu o “aferi Hotmail”, potvrdila je njegova šefica Nataša Novaković za Dnevnik Nove TV. Službenu prijavu protiv premijera Plenkovića nisu zaprimili. A osim mogućeg sukoba interesa, na nekoliko adresa vodi se opsežna istraga i pokušava utvrditi ima li u prepisci grupe Borg kaznene odgovornosti.

Poznanstvo premijer Andrej Plenković nije negirao, ali kontakte s odvjetnikom Borisom Šavorićem – jest.

“Čak mislim da nemamo međusobno ni brojeve telefona. Znam sigurno da ih nemam”, rekao je premijer Plenković.

No, vezom i prozivkama da šef Vlade stoji iza Šavorićevog angažmana Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa za sada se – neće baviti.

“U trenutku kada mi objektivno zaključimo da imamo dovoljno činjenica na temelju kojeg bi otvorili predmet mi ćemo to i učiniti. Nije problem što je to Andrej Plenković, naprosto njegova situacija i potpredsjednice Martine Dalić je drukčija u tom konkretnom slučaju”, rekla je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

Službeno premijer nije prijavljen.

“Svaki dan neke nove činjenice isplivavaju, teško je odrediti se i raspraviti. Jer dok raspravljate o jednoj već vam dolazi nova”, kaže Novaković.

Novo je i SDP-u sporno da je dio Plenkovićevog spota iz 2016., sniman baš u Šavorićevom uredu.

“Ali, eto. Kako on kaže, nisu se vidjeli od davnih dana. U ovoj aferi je toliko slučajnosti da je za Guinnessovu knjigu rekorda”, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Nijedan od trojice disciplinski gonjenih odvjetnika ni danas o svojoj ulozi u ovoj priči ne želi pred kamerama. Baš kao i Vlada, Hrvatskoj odvjetničkoj komori u iduća dva tjedna moraju se očitovati o radu za Agrokor, ruski VTB i američki Knighthed fond.

“U taj postupak se ne mogu petljati, ne znam niti detalje. Njihovo je legitimno pravo da to otvore, pa će se u postupku sve te stvari raščistiti i vidjeti”, rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Još se ne zna hoće li, kada i s kim razgovarati USKOK.

Facebook Komentari