Živi zid će otkupiti određenu količinu jagoda po cijeni koju proizvođači sami odrede i kupljene jagode podijeliti

Nakon što su domaći proizvođači dijeliti svoje jagode pred trgovačkim lancem, jer ih ne mogu prodati, Živi zid je javno ponudio otkup dijela jagoda.

“Živi zid će otkupiti određenu količinu jagoda po cijeni koju proizvođači sami odrede i kupljene jagode podijeliti građanima, domovima i školama.

Ovim putem pozivamo sve ostale stranke da nam se pridruže u akciji. U Saboru ima dvadesetak stranaka, mnoge od njih imaju milijune, mi smo vjerojatno ona s najmanjim prihodima. Ipak, spremni smo pomoći, nadamo se da su i svi ostali. Zamislimo da umjesto jedne stranke i nekoliko tona, jagode kupi 20 stranaka po nekoliko tona. Na kraju, stranke novac dobivaju od građana, pa je red da se dio novca građanima i vrati.

Velika je razlika je između 5 tona i 200 tona jagoda. Možemo usrećiti mnoge vrtiće, domove i umirovljenike, a ponajviše proizvođače koji su cijelu godinu ulagali vrijeme, trud i novac.

Ako netko i ovaj projekt smatra populizmom, vjerujemo da u ovom slučaju nitko ne bi imao ništa protiv populističkog poteza otkupa i podjele jagoda.

Prije svega molimo male proizvođače da nam se jave, a zatim i domove koji trebaju domaćeg voća.

Želimo također upozoriti na pogrešnu monetarnu politiku koja se vodi u našoj zemlji i nerealan tečaj zbog kojeg je uvozna roba konkurentnija od domaće proizvodnje, te na činjenicu da je Hrvatska od 01.07.2013. izgubila preko 23.000 OPG-ova, a takva praksa će se i nastaviti dok su na vlasti vlastitodžepari, a ne državnici”, kažu iz Živog zida.

Facebook Komentari