Maras o snimanju spota Vjerodostojno: To sad već sve skupa postaje nakaradno, jedan koloplet interesa, poznanstava, skupina koje jedna drugu podržavaju, a u konačnici je zarada na prvom mjestu

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras u N1 studiju uživo komentirao je otkriće da je spot “Vjerodostojno” Andrej Plenković sniman u uredu odvjetnika Borisa Šavorića.

“To sad već sve skupa postaje nakaradno, jedan koloplet interesa, poznanstava, skupina koje jedna drugu podržavaju, a u konačnici je zarada na prvom mjestu. Premijer je očito dio tog društva. Nisu se slučajno našli tamo snimati, nije Šavorić slučajno ustupio svoje prostore. Bili bi zanimljivo vidjeti je li tada Šavoriću plaćena naknada za ustupanje svojih prostora. Ovo u što se pretvara Vlada i hrvatska politika je nešto čega nema nigdje na svijetu, ovo nas svrstava među najnerazvijenije države svijetu”, kazao je Maras.

Dodaje da je “nedopustivo da premijer bude tako povezan, a da se pravi da se ništa nije dogodilo”.

“Vjerodostojno? To je točka na i. Snimao je spot “Vjerodostojno” u uredu onih koji su na konto tog slogana zaradili milijune kuna. Ovo će ostati stalni biljeg, valjda nitko više u Hrvatskoj ne vjeruje da su to slučajnosti. To je nevjerojatno. Ne da Plenković nije vjerodostojan, nego je netransparentan, ugrozio je povjerenje hrvatske građana u Vladu, povjerenje svojih partnera. Vidimo da partneri govore da bi bilo najbolje ići na nove izbore, ali ne znaju tko bi došao. To dovoljno govori koliko je premijer Plenković slab. Ima podršku Milorada Pupovca da ne padne u HDZ-u. Tog se on boji”, rekao je Maras.

“Što da Plenković u padne u banku na Trgu bana Jelačića i izvrši oružanu pljačku, bi li i onda imao potporu Milorada Pupovca? Mora postojati granica preko koje nećete preći. Neka građani odluče vjeruju li gospodinu Plenkoviću ili nekom drugom. U startu kažem da na narednim izborima, kad god oni bili, Plenković nema šanse”, uvjeren je Maras.

Često se može čuti da Andrej Plenković najveću oporbu zapravo ima u vlastitoj stranci, no jučer na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a nije bilo velikih propitivanja, iako je to bila prva sjednica tih tijela nakon afere Hotmail.

“Mislim da Plenković ima doma kalendar, kao što se prije išlo u vojsku i križaš dane i brojiš sitno. Tako on križa dane i sitno broji do europskih izbora. Okladio bih se na sve – all in – da će otići u Europski parlament. Ovo što se sada događa u HDZ-u je primirje. Po imenovanjima (Darko Horvat ministar gospodarstva, Tomislav Tolušić potpredsjednik Vlade, op.a.) je jasno da je morao pristati na neke stvari, da potpuno ne kontrolira situaciju”, zaključio je Maras.

Facebook Komentari