Horvat o Grupi Borg: Takva afera se možda nije trebala ni dogoditi, a tko je stvorio aferu, o tome ćemo pričati drugi tjedan

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak će koalicijskim partnerima predstaviti kandidate za ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade, Darka Horvata i Tomislava Tolušića.

Za Horvata se može čuti da pripada desnoj desnoj struji HDZ-a.

“Ako Međimurca ili Istrijana danas zovete desnom strujom HDZ-a ja ću se samo slatko nasmijati”, rekao je Horvat prilikom dolaska u zgradu Vlade na sastanak s koalicijskim partnerima.

Jučer je rekao da ga je poziv premijera iznenadio.

“Iz jednostavnog razloga jer u zadnje dvije godine nije bilo neke intenzivne komunikacije, pogotovo ne u resoru gospodarstva”, kaže Horvat.

Na pitanje što misli da je presudilo, odgovara: “Neću spekulirati, politika je utrka na duge staze. Stvari dođu na svoje mjesto”.

O konkretnim problemima, Agrokoru, INA-i, Petrokemiji i drugima ne želi govoriti dok ga Sabor ne potvrdi za ministra gospodarstva, ali kaže da je spreman na izazov, i u hvatiti se u koštac s “vrućim krumpirima”.

Došao je nakon afere Hotmail.

“Bit će vremena drugi tjedan za konkretne razgovore. Afera Hotmail… Neću dati bilo kakav komentar. Takva afera se možda nije trebala ni dogoditi, a tko je stvorio aferu, o tome ćemo pričati drugi tjedan”, kazao je Horvat.

Šavorića, člana Grupe Borg, kao čovjeka od povjerenja u priču je uveo osobno premijer

Facebook Komentari