Kosor i Švaljek o Bandićevim putovanjima u Rim: Ovo je pitanje za DORH

Zagrebački gradski zastupnici Sandra Švaljek i Darinko Kosor iz Kluba zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a u ponedjeljak su ispred zgrade Gradske uprave održali konferenciju za novinare, a tema su bila 62 putovanja u Rim zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, javlja dnevnik.hr.

Darinko Kosor pozvao je Bandića da dostavi dokumentaciju javnosti i podnese izvješće što je radio. Također, rekao je kako se radi o pitanju za DORH koji je pozvao da utvrdi istinu. Poziv je uputio i Bandićevim koalicijskim partnerima i to da kažu svoje mišljenje o svemu.

Sandra Švaljek je odgovarajući na pitanje tko je podnio prijavu rekla kako se očito radi o nekome tko je imao tu informaciju i tko je mogao pobrojati sva putovanja. Objasnila je kako je za imati takvu informaciju potrebno biti unutar Gradske uprave pa je, smatra, prijava vjerojatno došla iznutra.

Podsjetimo, prošli tjedan pojavila se nova afera zagrebačkog gradonačelnika. Naime, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv njega zbog navodnih putovanja u Rim čak 62 puta, na račun Grada. Povjerenstvo je zatražilo dokumente o putovanjima, no Bandić im ih nije dostavio.

Za Dnevnik Nove TV prošli je tjedan rekao da je sve laž.

“Prvo, to nije točno! To je laž. Gradonačelnik nema vremena da se time bavi, ja vama čestitam što ste prihvatili spiniranje hotmailova sa tajanstvenim Bandićevim putovanjima. Sva putovanja Bandića zadnjih 18 godina, 120 europskih i svjetskih gradova, metropola, postoji izvješće u uredu za međunarodnu i međugradsku suradnju, za pametne dovoljno”, žestoko je komentirao prijavu Povjerenstva Milan Bandić gradonačelnik Zagreba.

Bandićev odgovor na optužbe za sukob interesa oko putovanja

Facebook Komentari