HDZ o snimanju spota kod Borga Šavorića: Radila je agencija Unex ( osnovao ju je Todorić)

Promidžbeni spot predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, sniman je i u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri. Donosimo odgovor HDZ-a na upite N1 televizije.

‘U izbornoj kampanji 2016. godine HDZ je angažirao agenciju Unex.
 Sve promidžbene aktivnosti i zakup medijskog prostora pa tako i snimanje navedenog spota, organizirala je agencija Unex.

Isto tako, sve lokacije u izbornom spotu, pa tako i lokaciju navedenu u Vašem upitu, odabrala je agencija Unex.

 Predsjednik HDZ-a bio je upoznat sa svim lokacijama. 
Sve ugovorne troškove predizborne kampanje pa tako i snimanje spomenutog spota, HDZ je platio izravno agenciji Unex.’, odgovoreno je na upite N1 televizije.

“Znanje, iskustvo i radnu energiju posvetit ću boljitku Hrvatske. Ja sam Andrej Plenković i vratit ću vjerodostojnost u hrvatsku politiku”.

Ovim riječima Andrej Plenković se kao predsjednik HDZ-a obraćao građanima uoči parlamentarnih izbora 2016. godine. I dok se u promidžbenom spotu mogu prepoznati eksterijeri poput Šibenika, prema informacijama kojima raspolaže N1 televizija posljednji dio spota, onaj u kojemu govori ‘vratit ću vjerodostojnost u hrvatsku politiku’ snimljen je u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri.

Riječ je o uredu smještenom na 14. i 15. katu zagrebačkog nebodera na adresi Ilica 1. Ured je prije nekoliko godina obnovljen u prepoznatljivom retro stilu, a javno dostupne fotografije prostora odgovaraju informacijama dostupnima N1 televiziji prema kojima je posljednji dio HDZ-ova promidžbenog spota sniman upravo ondje.

Informaciju je za N1 potvrdio i kreativni direktor tadašnje HDZ-ove kampanje Boris Malešević.

Prema njegovim riječima, spot je snimala produkcijska kuća Esterhaus, a cjelokupni posao angažiranja i izrade spota i zakupa medijskog prostora za HDZ je radila agencija UNEX.

Iz financijskih izvješća vidljivo je da je HDZ UNEXu u 7 različitih obroka tijekom kampanje ukupno isplatio 173 tisuće i 70 kuna za usluge promidžbe i informiranja.

Inače, Unex je osnovao Ivica Todorić, a kasnije je izišao iz vlasništva, ali je agencija i dalje slovila kao Todorićeva jer je poslovanje bilo vrlo vezano uz Agrokor.

Godinama im je Agrokor, najveći hrvatski oglašivač, bio najznačajniji klijent, a do 2012. i suvlasnik.

Plenković je spot Vjerodostojno snimio u borgovskom Šavorićevom uredu

Facebook Komentari