Život s Vlastom: Badava ti puno para kada na kraju dana uđeš u prazan stan, gdje te nitko jedva ne čeka

Piše: Vlasta Janton

Badava ti velika plaća, badava visoko kotiraš u poslovnim krugovima, badava bio okružen ljepoticama i društvom željnih zabave ako na kraju dana uđeš u prazan stan, ako te na kraju dana u toplini doma nitko jedva ne čeka.

Badava ti skupocjen auto ako te sa suvozačevog sjedala nitko s ljubavlju ne gleda, ako ti nitko u vožnji s nježnošću ne dodiruje ruku, ili s tobom pjevuši vašu omiljenu pjesmu. Badava ti sav luksuz kože, velike brzine, ili najnovijeg dizajna automobila kada u tome uživaš sam. Badava i tebi najljepša haljina ako nemaš nikog koga voliš da je u strasti skine. I taj skupocjen ruž kojeg nema tko da razmrlja, niti usne da ih s ljubavlju i nježnošću možeš poljubiti.

Badava ti sve pare ovoga svijeta ako na kraju dana nemaš kome da se stisneš u topao zagrljaj, da ga privučeš k sebi, i u tom trenu da se osjećaš smireno, sretno i ispunjeno. I nadasve, voljeno. Badava ti toliki račun u banci ako te nigdje ne čekaju ispružene ruke koje te s čežnjom prizivaju k sebi, ako te nigdje ne čekaju oči koje te gledaju s obožavanjem, ako te nigdje ne čeka srce puno ljubavi.

Novac će ti dati sigurnost da imaš krov nad glavom, novac će ti dati da ne osjetiš glad, novac će ti dati da ne upoznaš osjećaj oskudice. Imat ćeš sve, a nećeš imati ništa. Pun izvana, prazan iznutra. Mogu ti se svi diviti na stečenom uspjehu, ali ti ga nećeš imati s kim podijeliti, osjećat ćeš se usamljeno i tužno. Nećeš imati čiji topli pogled uhvatiti kada ti čestitaju na odrađenom važnom projektu. Ući ćeš u prazan, hladan stan, kroz prozor upijati svjetla grada, jedini iskren drug bit će ti mjesec što ti osvjetljava put.

Možeš imati sve, a nemaš ništa. I to samo zato što si od sebe odbacio sve one koji su te iskreno voljeli, davali ti se bezuvjetno, bili za tebe uvijek tu. U svemu.

Ali to ti nije bilo dovoljno, jer ni sam nisi znao što želiš. Sada imaš sve, a nemaš ništa. Najskuplje odijelo koje ti nema tko s nježnošću skinuti, olabaviti kravatu oko vrata, košulju čije gumbe ti nema tko polako otkopčavati dok te zaljubljeno gleda u oči. Badava ti i najskuplja kuhinja u kojoj sam ujutro skuhaš kavu, jer nemaš nikog s kim bi uz smijeh i zezanje kuhao ručak, s kim bi uz škakljanje prevrnuo mlijeko da se razlije po novom stolu, s kim bi uz polagani sentiš navečer i prigušena svjetla vodio ljubav.

Badava ti veliki račun u banci kada si iznutra prazan, kada znaš da nemaš nikog uz sebe tko te iskreno voli, kada nemaš nikog tko te jedva čeka, kada nemaš nikog da staviš glavu u njeno krilo, da te nježno pomiluje, da ti kaže koliko joj nedostaješ. Novac ne može kupiti sreću, novac ne može kupiti ljubav. Imaš sve, a nemaš ništa.

Da, istina, bez novaca se ne može, ali još je teže živjeti bez ljubavi. Od novaca se preživljava, ali od ljubaavi se živi. Samo kad voliš i kada si voljen osjećaš se življim nego ikada, samo kad voliš i kada si voljen želiš od sreće zagrliti čitav svijet, i ne može ti nitko ništa. Jer si potpun, jer su ti srce i duša puni. Ajde sad probaj imati takav osjećaj s velikim bankovnim računom. Ne ide? Naravno da ne ide. Niti blizu. I zato, budite sretni ako imate nekog tko vas jedva čeka na kraju dana, širom raširenih ruku, s osmijehom na licu i ljubavlju u srcu.

Facebook Komentari