16 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Pupovac o strankama opasnih namjera: Zapravo imaju vrlo netransparentne i opasne političke...

Pupovac o strankama opasnih namjera: Zapravo imaju vrlo netransparentne i opasne političke ciljeve

Milorad Pupovac (SDSS), jedan od partnera HDZ-a, komentirao je aferu Mailovi, koja je rezultirala ostavkom potpredsjednice Vlade te zahtjeve oporbe za prijevremenim izborima.

Martina Dalić, nakon prvotnog odbijanja, podnijela je ostavku. Što je prevagnulo? Ona se pozvala na nezadovoljstvo koalicijskih partnera.

“Koalicijski partneri su obvezni voditi računa o stabilnosti i političkoj kredibilnosti Vlade. Rukovođeni time, neki od partnera, među kojima i SDSS, smatrali su da se mora napraviti, ono što se mora napraviti. Voljeli bismo da do toga nije došlo, ali opterećenje je postalo preveliko i to je bio potez koji je trebalo učiniti”, kazao je Pupovac u intervju Expressu.

Kako gledate na oporbu, poput čelnika SDP-a, koji zazivaju prijevremene izbore?

“Opozicija ponekad mora govoriti ono u što ne vjeruje previše. Sasvim sam siguran da ima mnogo onih koji govore “izbori” i “ostavka Vlade” sad, a mole Boga da do toga ne dođe. Osim onih koji su se za to već pripremili ili se pripremaju da preuzmu vlast, a koji imaju debelu pozadinu koja nije političko-stranačka nego je druge vrste. A to je druga priča”, kazao je Pupovac.

Na koga mislite?

“Na one koji se pokrivaju kritikom politike, a zapravo imaju vrlo netransparentne i opasne političke ciljeve”, zaključio je Pupovac, pišu 24 sata.

Najnovije

Još iz rubrike