Predsjednica je osjetila da je premijer sad najslabiji

Ad

Najvažnije političke događaje tjedna u TNT-u komentiraju Frenki Laušić iz Slobodne Dalmacije i Goran Penić iz Jutarnjeg lista.

Martina Dalić otišla je s porukom kako ona ništa nije kriva oko afere Hotmail i da zapravo odlazi pod pritiskom i zbog percepcije javnosti.

Penić: Martina Dalić nije sigurno otišla samo zbog percepcije javnosti već zbog afere Hotmail koja je sporna.

Laušić: Ona je od početka zauzela taj stav, smatra da u krizi i brzini koja je nastupila da se oformi ta neformalna grupa nije moglo drugačije, da u RH ima malo takvih ljudi. Što se tiče percepcije, već u 4. mjesecu je bilo jasno da ekipa koja je pisala zakon, da je dobila posao u izvanrednoj upravi Agrokora.

Dalić je od premijera dobila zahvalu za sve što je napravila, a premijer je dugo oklijevao da raščisti situaciju.

Penić: Oklijevao je jer je braneći nju branio sebe, sada vidimo da je ta afera pokucala na vrata njegova ureda i da je znao za grupu Borg. Već godinu dana se postavlja pitanje tko je pisao lex Agrokor, a zbog toga je branio Dalić, a nije znao što će od svega izaći u javnost.

Laušić: Oni su morali imati te mailove, mogli su vidjeti što ih čeka, čini se da su krivo procijeli situaciju, i tako je bilo godinu dana sve do mailova.

Penić: Cijela taktika premijera od početka je bila pogrešna.

Laušić: Trebao je zaigrati otvorenih karata, ali to ne znači da bi se spasio.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković u subotu su razgovarali telefonom i dogovorili sastanak za idući tjedan. Predsjednica je posljednjih dana otkazala svoja putovanja zbog afere Hotmail.
Predsjednica se već u četvrtak sastala s ravnateljem SOA-e i najavila sastanak s premijerom. Kazala je da je skupina Borg pokazala veliku neozbiljnost prema nacionalnom problemu, a da je ona u koži savjetnika novac bi – vratila.

“Predsjednica je osjetila da je premijer u ovom trenutku najslabiji i da može s njim pregovarati”, smatra Penić.

Facebook Komentari