Peruško i Weber se u izvanrednom nedjeljnom obraćanju javnosti obrušili na Franck, pomalo ga i izvrijeđali

Fabris Peruško, izvanredni povjerenik i Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika u nedjelju su reagirali na priopćenje Francka koji je poručio da je prisiljen zatražiti od suda poduzimanje žurnih mjera koje će spriječiti “daljnje skandalozno i nezakonito odlučivanje izvanredne uprave”, prenosi N1.

“Od 5700 vjerovnika Agrokora, Franck je dana izašao s jednim od nizu skandaloznih priopćenja. Moramo još jednom pojasniti poziciju Francka u odnosu na Agrokor. On kreira okruženje u kojem svi vjerovnici postaju taoci jednog vjerovnika i to tvrtke Franck koja se našla u problemima jer su se ponašali kao Agrokorova banka, a ne proizvođač kave. Zbog veza s Todorićem pretvorili su se u Agrokorovog financijera. Svoje probleme pokušavaju baciti na izvanrednu upravu”, kazao je Peruško.

Njegova zamjenica Irena Weber naglasila je da je granični dug Francka oko 37 milijuna eura, od čega 9,3 milijuna eura otpada na prodaju robe.

“Preostali iznos se odnosi na financijske mjenice. Od prijavljenih 9,3 milijuna eura Francku je do sada plaćeno 6,8 milijuna eura, što je bitno iznad prosjeka ostalih dobavljača. Međutim, nažalost, pravi problem Francka nisu potraživanja, nego nevjerojatnih 59 milijuna eura drugog duga. Svoju energiju usmjeravaju na rušenje Agrokora radi partikularnih interesa.
Dok nas Franck tuče priopćenjima i podnescima mi s Franckom i dalje razgovaramo i nećemo prestati razgovarati, ali nećemo dozvoliti da njihove financijske mjenice ugroze postizanje nagodbe svih vjerovnika”, rekla je Weber.

Peruško se osvrnuo i na poziciju vjerovničkog vijeća. I tu krivca vidi u Francku: Izvanredna uprava je željela formirati stalno vjerovničko vijeće, ali zbog međusobnih taktičkih igara među vjerovnicima to je bilo nemoguće. Upravo je Franck osporio skupine koje smo predložili. Prijedlog je dan Sudu još u siječnju, na njega se konkretno Franck žalio, a paralelno skupljao punomoći kako bi ušao u jednu od predloženih skupina. Njihovo ponašanje više sliči na dječji vrtić”.

Share This Article